Κατά την διήμερη επίσκεψη που πραγματοποιεί ο Νίκος Χριστοδουλίδης στην Αθήνα αναμένεται να πραγματοποιήσει συνάντηση με τον Προκόπη και στη συνέχεια με τον Αλέξη Τσίπρα.

Παράλληλα, αναμένεται να παραστεί στην κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας της Βουλής για να δώσει αναλυτική ενημέρωση για τις εξελίξεις στο Κυπριακό, τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και την ένταση στο Αιγαίο. Στη επιτροπή θα τοποθετηθεί ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος προσκάλεσε τον Κύπριο ομόλογό του στη χώρα μας. 

 
Υπενθυμίζεται ότι κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσαν μετά τη συνάντηση τους οι δύο υπουργοί Εξωτερικών διεμήνυσαν από την Αθήνα ότι θα θέσουν στα διεθνή όργανα τις προκλήσεις της γείτονος στην κυπριακή ΑΟΖ, συμπεριφορά που απειλεί τα συμφέροντα της ΕΕ. 
 
Από πλευράς του, ο Ν. Χριστοδουλίδης επισήμανε ότι στην επικείμενη σύνοδο Ε.Ε.-Τουρκίας στην Βουλγαρία θα τεθεί το θέμα πως «η τουρκική συμπεριφορά αυτή την περίοδο δεν απειλεί αποκλειστικά τα συμφέροντα της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά είναι και εις βάρος της ίδιας της Ε.Ε. η οποία επενδύει για να καταστεί η Ανατολική Μεσόγειος ως ένας εναλλακτικός ενεργειακός διάδρομος για την Ευρώπη». 
 
Τέλος, ο Κύπριος υπουργός συνάντησε και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος του ευχήθηκε καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα, εκφράζοντας ταυτόχρονα απόλυτη εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι «δεν επιτρέπεται να εμπλέξουμε το μείζον εθνικό ζήτημα της Κύπρου στην εσωτερική πολιτική αντιπαράθεση. Εμείς επιμένουμε  πάρα πολύ σε αυτή τη γραμμή, παρότι μερικές φορές κάποιοι θέλουν να θολώνουν λίγο  τα νερά ως προς τον εσωτερικό πολιτικό διάλογο».