Δεκατέσσερα χρόνια στέγασης στο κτίριο της οδού Άργους στον Κολωνό, προσφορά των αλληλέγγυων ιδιοκτητών του άνευ μισθώματος, φτάνουν στο τέλος του λόγω πώλησης του κτιρίου, και το Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών βρίσκεται ήδη σε αναζήτηση νέας στέγης, ώστε να συνεχίσει να λειτουργεί από την 1η Σεπτεμβρίου με τη νέα σχολική χρονιά.
 
Το Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών και η Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό» (ΚΑΡ) αυτοχρηματοδοτούνται από τις δράσεις τους και την οικονομική ενίσχυση των φίλων τους. Κυριακάτικο και ΚΑΡ δεν έχουν λάβει ποτέ χρηματοδότηση από οποιοδήποτε πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Υπουργείων ή οποιαδήποτε κρατική χρηματοδότηση.
 
Σε διάστημα 14 ετών έχουν φιλοξενήσει στις αίθουσες του Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών περισσότερους από 6.000 πρόσφυγες και μετανάστες ενήλικες μαθητές, σε τμήματα εκμάθησης ελληνικών, αγγλικών, γερμανικών και πληροφορικής, ενώ πάνω από 700 αλληλέγγυοι (εθελοντές δάσκαλοι, εθελοντές Γραμματειακής Υποστήριξης, δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, θεατρολόγοι, αλληλέγγυοι δικηγόροι κλπ) έχουν συμβάλλει καθοριστικά στη λειτουργία του Κυριακάτικου όλα αυτά τα χρόνια.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως με τη στήριξη του κόσμου της αλληλεγγύης και της αντίστασης το Κυριακάτικο έχει οργανώσει πολλά πολιτιστικά και κινηματικά φεστιβάλ και εκδηλώσεις, κάμπινγκ αλληλεγγύης, θεατρικές ομάδες, ενημερωτικές συζητήσεις, δράσεις διεκδίκησης δικαιωμάτων για πρόσφυγες και μετανάστες, παραστάσεις σε φορείς. Τη φετινή χρονιά, ήδη λαμβάνουν χώρα οι προετοιμασίες για την 12η Αντιρατσιστική Γιορτή που θα γίνει στις 22 και 23 Σεπτεμβρίου.
 
Ακόμη, το Κυριακάτικο οργανώνει και συμμετέχει σε κινητοποιήσεις μαζί με αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές κινήσεις, συνδικάτα, τοπικές συλλογικότητες και χώρους αλληλεγγύης.
 
«Είμαστε βέβαιοι ότι το αλληλέγγυο κινηματικό εγχείρημα του Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών, θα συνεχίσει να αποτελεί κύτταρο συνύπαρξης και κοινού αγώνα ντόπιων και προσφύγων/μεταναστών για πολλά χρόνια ακόμα. Με τη στήριξη όλων μας» σημειώνει στο μήνυμα με το οποίο καλεί σε υποστήριξη.
 
Επίσης, στο μήνυμά τους ενημερώνουν πως παράλληλα με την ενοικίαση νέου χώρου ο οποίος σε κάθε περίπτωση είναι απαραίτητος από την 1η Σεπτεμβρίου, διερευνούν την πιθανότητα φιλοξενίας σε χώρο που μπορεί να τους προσφερθεί για τα επόμενα χρόνια με συμβολικό τίμημα και κάλυψη των λειτουργικών εξόδων από το Κυριακάτικο, στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.
 
Κουπόνια οικονομικής ενίσχυσης μπορείτε να βρείτε στον χώρο του Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών, στην οδό Άργους 145 κάθε Κυριακή, από τις 11 π.μ. έως τις 8 μ.μ. μέχρι το τέλος Ιουνίου.

Επίσης μπορείτε να ενισχύσετε το Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών μέσω IBAN και Paypal:
 
ΙΒΑΝ GR2501720180005018031163603 Τράπεζα Πειραιώς
PayPal πάνω δεξιά στη σελίδα www.ksm.gr
 
Τηλ. Επικοινωνίας 6974486368
E-mail [email protected]