X
Πατήστε εδώ για να γίνετε συνδρομητής! Αν είστε ήδη Συνδεθείτε για να μη βλέπετε αυτό το μήνυμα
X

Συνδεθείτε μέσω TPP Community

Έχετε συνδεθεί επιτυχώς

Το παράδειγμα του κυρίου Καμίνη

Η συναλλαγή και τα ρουσφέτια είναι μία από τις μεγάλες πληγές της χώρας και παρ’ ότι χρόνια τώρα, όλοι οι πολιτικοί τα καταγγέλλουν φραστικά, στην πράξη εξακολουθούν να αποτελούν καθημερινή πρακτική τους
|
Η κατάσταση είναι σε όλους μας  γνωστή και οικεία. Αντί για αξιοκρατία και εφαρμογή των ίδιων  κανόνων για όλους, επικρατεί ο νόμος της μπανανίας: Στους φίλους τα πάντα, στους εχθρούς τίποτα, για τους «απ’ έξω» ο νόμος».

Οι πολιτικοί φίλοι ζητούν εξαιρέσεις από τους νόμους και τους κανόνες που ισχύουν για τους άλλους, προσλαμβάνονται σε περιζήτητες θέσεις χωρίς διαγωνισμούς και συχνά χωρίς να διαθέτουν καν τα προσόντα.  Η αποκορύφωση της πρόκλησης είναι όταν  συχνά τέτοιοι άνθρωποι μας κουνάνε και το δάχτυλο ή βγάζουν λόγους υπέρ της αξιοκρατίας και της διαφάνειας.
 
Κάπως έτσι συμβαίνει και με το δήμαρχο Αθηναίων, κ. Γ. Καμίνη, ο οποίος φιλοτεχνεί το προφίλ του εκσυγχρονιστή-μεταρρυθμιστή, που κόπτεται υποτίθεται για την αξιοκρατία,  ενώ έχει διορίσει σε θέσεις κλειδιά κολλητούς και κουμπάρους.

Ένα από τα χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι αυτό του ραδιοφωνικού σταθμού «Αθήνα 984», στον οποίο τοποθέτησε ως επικεφαλής τον άνθρωπο που είχε υπεύθυνο γραφείου τύπου στην προεκλογική του εκστρατεία. Διόρισε δηλαδή στη θέση για την οποία θα έπρεπε να επιλέξει ένα δημοσιογράφο όσο πιο ανεξάρτητο γίνεται, τον άνθρωπο που ήταν υπεύθυνος για την προπαγάνδα του. Αλλά ας το προσπεράσουμε κι αυτό για να πάμε παρακάτω, παρότι πρόκειται για κλασική συμπεριφορά τύπου μπανανίας.  
 
Ο αγαπητός φίλος (του δημάρχου)  κ. Καμπύλης, δε διέθετε τα απαιτούμενα προσόντα, καθώς σύμφωνα με τους κανονισμούς, έπρεπε να διαθέτει διευθυντική εμπειρία, που δεν διέθετε, και πτυχίο πανεπιστημίου, που επίσης δεν διέθετε.  Τι έκανε ο κ. Καμίνης; αρχικά αγνόησε τον κανονισμό και στη συνέχεια όταν εκφράστηκαν διαμαρτυρίες, τον άλλαξε, ώστε να μην είναι απαραίτητο το πτυχίο.

Φανταστείτε λοιπόν το παράδειγμα του κ. Καμίνη να ακολουθήσουν όλοι οι υπουργοί και αξιωματούχοι και να διορίζουν φίλους ή συνεργάτες τους σε δημόσιες υπηρεσίες, αγνοώντας τους κανονισμούς που ορίζουν τα προσόντα.

Προφανώς η λογική του δημάρχου είναι αυτή του «δε βαριέσαι». Η κατάργηση των κανόνων όμως, ισχύει μόνο για «τους δικούς μας», τους «κολλητούς». Για δοκιμάστε να προσληφθείτε (χωρίς μέσο)  σε κάποια θέση του δημοσίου για την οποία απαιτείται πτυχίο, χωρίς να το διαθέτετε… Δεν έχετε καμία ελπίδα. Ο φίλος του κ. Καμίνη όμως είχε.
Αν κάποιος απευθυνόταν σε πολιτικό, δήμαρχο κτλ ζητώντας  να τον διορίσει κάπου, αγνοώντας τα προσόντα που ορίζονται ως απαιτούμενα, και αυτό γινόταν γνωστό,  όλοι θα καταδίκαζαν μία τέτοια συμπεριφορά.

Οι κ.κ Καμίνης και Καμπύλης ωστόσο, θεωρούν ότι μπορούν να αποτελούν εξαίρεση, περιφρονώντας όσα ισχύουν για τους υπόλοιπους και τα «κορόιδα».
 
Η ειρωνεία είναι ότι στο πλαίσιο του σόου της «μνημονιακής μεταρρύθμισης» ο δήμαρχος Αθηναίων δήλωνε με ζήλο ότι θα απολύσει από το δήμο  κάθε υπάλληλο που διορίστηκε χωρίς να έχει τα προσόντα, παράτυπα ή με πλαστά δικαιολογητικά.
 
Στην Ελλάδα του «ωχ αδερφέ»,  ο κ.Καμίνης, που υπερασπίζεται τα μνημόνια, την τρόικα και τις μεταρρυθμίσεις, διόρισε ως διευθυντή του δημοτικού ραδιοφώνου τον υπεύθυνο για την προπαγάνδα του (κι ως τέτοιος λειτούργησε,  αποκλείοντας κάθε αντίθετη φωνή). Δεν επέλεξε τον καλύτερο δημοσιογράφο, ούτε τον καλύτερο μάνατζερ, ούτε έκανε διαγωνισμό, ούτε αισθάνθηκε ποτέ την ανάγκη να εξηγήσει με ποια κριτήρια τον επέλεξε.  Αλλά όπως έλεγε κάποτε και μια άλλη ψυχή -που είχαμε ψηφίσει για να την αλλάξει – αυτή είναι η Ελλάδα (του κ.Καμίνη και όσων λειτουργούν με παρόμοιο τρόπο, υποκρινόμενοι τους εκσυγχρονιστές χωρίς να είναι).  

Διαβάστε και:

Αποκάλυψη: O Παράνομος κύριος Καμπύλης

Γιατί κωφεύετε, κύριε Δήμαρχε;


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις