X
Πατήστε εδώ για να γίνετε συνδρομητής! Αν είστε ήδη Συνδεθείτε για να μη βλέπετε αυτό το μήνυμα
X

Συνδεθείτε μέσω TPP Community

Έχετε συνδεθεί επιτυχώς

Το Παρίσι της υποκρισίας

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη υποκρισία από τη σημερινή συγκέντρωση στο Παρίσι, όπου θα μαζευτούν για να χύσουν κροκοδείλια δάκρυα για τους νεκρούς σκιτσογράφους αυτοί που είναι υπεύθυνοι για τη πολέμους και μαζικές δολοφονίες
|

Του Παναγιώτη Σωτήρη

Είναι σαφές ότι κάποιοι προσπαθούν να φέρουν τον «πόλεμο των πολιτισμών»
στην Ευρώπη και να επιβάλουν καθεστώς προληπτικής τρομοκρατίας. Αυτό που έγινε στο Παρίσι δεν μπορεί να περιγραφεί ως μια σύγκρουση όπου από τη μια είναι ο «ανορθολογισμός» και από την άλλη ο «Διαφωτισμός».

Αυτό που έγινε ήταν μια ακόμη, βάναυση και βάρβαρη, στιγμή των συγκρούσεων μέσα από τις οποίες διαμορφώνονται σήμερα γεωπολιτικοί συσχετισμοί αλλά και ξεδιπλώνονται ταξικές στρατηγικές. Δεν ήταν η υποτιθέμενη αντίθεση ανάμεσα στον «τζιχαντισμό» και τις «φιλελεύθερες αξίες». 


Μικρή σημασία έχει εάν η άνανδρη δολοφονία στα γραφεία του Charlie Hebdo ήταν «blowback», δηλαδή ανεπιθύμητη συνέπεια του πώς οι δυτικές χώρες ανέθρεψαν μια ιδιαίτερα αντιδραστική εκδοχή «τζιχαντισμού» με διάφορους τρόπους (πριν το «Χαλιφάτο» αρχίσει να στρατολογεί πολίτες δυτικών χωρών υπήρξε ανοιχτή στήριξη από τις δυτικές υπηρεσίες), ή εάν ήταν μια «false flag» επιχείρηση, δηλαδή μια προβοκάτσια των υπηρεσιών, άμεσα ή έμμεσα, (πρώτα επαγγελματική εκτέλεση και μετά οι εκτελεστές σκοτώνονται, αφού πρώτα έχουν ανακοινώσει στα ΜΜΕ ότι είναι «Αλ Κάιντα» σχεδόν σαν σκηνή από τον «Άνθρωπο της Ματζουρίας»). 

Σημασία έχει αυτό που θα ακολουθήσει: μαζική αναίρεση δημοκρατικών ελευθεριών, αυταρχική αναδίπλωση, ακόμη περισσότερες δολοφονίες μεταναστών και προσφύγων, πολεμικές επεμβάσεις, ταξικός πόλεμος ενάντια στους ευρωπαίους μουσουλμάνους εργαζομένους. 

Όποιος, επομένως, σε όλα αυτά απλώς βλέπει ότι το βασικό είναι η «υπεράσπιση της ελευθερίας του λόγου» απλώς δεν καταλαβαίνει….
 

Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις