X
Πατήστε εδώ για να γίνετε συνδρομητής! Αν είστε ήδη Συνδεθείτε για να μη βλέπετε αυτό το μήνυμα
X

Συνδεθείτε μέσω TPP Community

Έχετε συνδεθεί επιτυχώς

«Το πάρκο ανήκει στον λαό, δεν μπορεί κανείς να μας το πάρει»

Εκδικάστηκε την Πέμπτη η προσφυγή του Δήμου Πατρέων, κατά της απόφασης της προηγούμενης Διεύθυνσης της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου για το θέμα του πάρκου του Κόκκινου Μύλου στην πόλη, το οποίο η Υπηρεσία έχει ζητήσει να κατεδαφιστεί καθώς ο Δήμος το δημιούργησε και το διαμόρφωσε «παράνομα». Εκατοντάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν στο δικαστήριο, με την απόφαση να αναμένεται εντός των επόμενων ημερών. «Εκείνο το οποίο δηλώνουμε σε κάθε κατεύθυνση είναι ότι την πόλη μας θα την κάνουμε όπως πρέπει, με τον κοινό νου και την ψυχή μας, γιατί το αξίζουμε. Ενημερώνουμε επίσης ότι δεν θα αφήσουμε κανένα χώρο αναξιοποίητο» τονισε ο δήμαρχος της πόλης, Κώστας Πελετίδης.
«Το πάρκο ανήκει στον λαό, δεν μπορεί κανείς να μας το πάρει»
|

Όπως αναφέρει το thebest.gr, έξω από το Δικαστικό Μέγαρο της Πάτρας ήταν συγκεντρωμένοι κάτοικοι και εργαζόμενοι του δήμου, στηρίζοντας την Δημοτική Αρχή με σύνθημα «Το πάρκο ανήκει στον λαό, δεν μπορεί κανείς να μας το πάρει».

Μετά το τέλος της ακροαματικής διαδικασίας, ο δήμαρχος Κώστας Πελετίδης δήλωσε μιλώντας στους συγκεντρωμένους:

«Αγαπημένοι φίλοι και φίλες, ήρθαμε σήμερα εδώ, για να μην αποβληθεί ο πατραϊκός λαός από την περιουσία του, από την παραλιακή του ζώνη, από αυτά που έχει ανάγκη για τη ζωή του. Εκθέσαμε στο Δικαστήριο τις θέσεις και τις απόψεις μας, γιατί οι υπηρεσίες του Δημοσίου, δυστυχώς, με πολιτικούς προϊσταμένους τις εκάστοτε κυβερνήσεις, θεωρούν ότι αυτό το οποίο κάνουμε, για να φτιάξουμε την πόλη μας όμορφη, να την ζούμε και να την ευχαριστιόμαστε εμείς και τα παιδιά μας, δεν είναι σωστό, καταστρέφουμε το περιβάλλον, άρα θα πρέπει να αποβληθούμε από την παραλιακή μας ζώνη, στην προκειμένη περίπτωση, από τον Κόκκινο Μύλο. Εμείς εκθέσαμε λοιπόν τις απόψεις μας και περιμένουμε την έκδοση της απόφασης.

Εκείνο το οποίο δηλώνουμε σε κάθε κατεύθυνση είναι ότι την πόλη μας θα την κάνουμε όπως πρέπει, με τον κοινό νου και την ψυχή μας, γιατί το αξίζουμε. Ενημερώνουμε επίσης ότι δεν θα αφήσουμε κανένα χώρο αναξιοποίητο. Σειρά έχει ο Ρηγανόκαμπος, αλλά και όλη η παραλιακή ζώνη θα γίνει όπως πρέπει, γιατί εμείς δεν θέλουμε την ασχήμια στους κοινόχρηστους χώρους. Θέλουμε να είναι όμορφοι και να τους χαιρόμαστε εμείς και τα παιδιά μας.

Στα μέσα Μαρτίου, προγραμματίζουμε κινητοποίηση για όλα αυτά που διεκδικούμε, μεταξύ αυτών και την υπογειοποίηση του τρένου και τα οποία αφορούν την ζωή μας και την καθημερινότητά μας.

Να στείλουμε ένα ακόμα μήνυμα στους κυβερνώντες, ότι ο πλούτος που παράγεται, πρέπει να επανέρχεται στην πόλη μας, στις πόλεις μας και στον λαό, για να γίνεται η ζωή μας καλύτερη. Μπροστά στη δύναμη όλων μας, τη δύναμη του λαού, δεν μπορεί κανένας ν’ αντισταθεί».

Στα Δικαστήρια ήταν παρούσα σύσσωμη η Δημοτική Αρχή, δημοτικοί και διαμερισματικοί σύμβουλοι, καθώς και ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ανυπότακτη Πολιτεία», Χρήστος Πατούχας.


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις