Ο κ. Βενιζέλος ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιηθεί αύριο το πρωί σύσκεψη των βουλευτών του κόμματος, για να συζητηθεί το θέμα. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να παρουσιάσει τις θέσεις του και να κληθούν οι διαφωνούντες να τοποθετηθούν και να αιτιολογήσουν την άποψή τους. Δεν αποκλείεται, πάντως, στη διάρκεια της νύχτας να επιχειρηθεί να χαμηλώσουν οι τόνοι και να γεφυρωθούν οι διαφορές.

Στη Ν.Δ., την ίδια στιγμή, αισιοδοξούν ότι, παρά τις δυσκολίες, θα ολοκληρωθεί ο σχηματισμός της κυβέρνησης μέχρι το μεσημέρι αύριο. Η συμφωνία για το νέο κυβερνητικό σχήμα θα επισφραγισθεί σε συνάντηση που θα έχουν οι κ. Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης, ο χρόνος πραγματοποίησης της οποίας δεν έχει ακόμα προσδιορισθεί.

Σύσκεψη των τριών κομμάτων για τη νέα κυβέρνηση

Το κείμενο της προγραμματικής συμφωνίας για τον σχηματισμό κυβέρνησης επεξεργάζονται αυτή την ώρα εκπρόσωποι της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, στη Βουλή.

Στα γραφεία της ΝΔ, στο Κοινοβούλιο, ξεκίνησε λίγο μετά τις 19.10 συνάντηση των Ευάγγελου Μεϊμαράκη και Χρύσανθου Λαζαρίδη από τη ΝΔ, των Κώστα Σκανδαλίδη και Στέργιου Αγγελούδη από το ΠΑΣΟΚ (που προσήλθαν με καθυστέρηση, καθώς βρισκόταν σε εξέλιξη εσωκομματικές διαβουλεύσεις στην Ιπποκράτους) και των Δημήτρη Χατζησωκράτη και Σάκη Παπαθανασίου από τη ΔΗΜ.ΑΡ. με στόχο να ολοκληρωθεί η σύνταξη της προγραμματικής συμφωνίας των τριών κομμάτων ανοίγοντας τον δρόμο για την ολοκλήρωση του σχηματισμού κυβέρνησης.

Όπως είπαν τα στελέχη των κομμάτων, το κείμενο που θα συμφωνηθεί θα τεθεί αμέσως μετά υπ΄ όψιν των Αντ. Σαμαρά, Ευ. Βενιζέλου και Φ. Κουβέλη ώστε να δώσουν την τελική του έγκριση για να προχωρήσουν στο επόμενο στάδιο συγκρότησης της κυβέρνησης, δηλαδή στη συμφωνία για τα πρόσωπα που θα συγκροτήσουν την κυβέρνηση.

Στις προθέσεις των τριών κομμάτων κατά ίδια στελέχη είναι όλες οι εκκρεμότητες να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι αύριο όταν και λήγει το τριήμερο της διερευνητικής εντολής που έχει λάβει ο Αντώνης Σαμαράς από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.