του Χρήστου Ιωάννου
 
Πρόκειται για τον Παναγιώτη Κορλίρα, τον 69χρονο ομότιμο καθηγητή του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ), ο οποίος είναι γνωστός στον κόσμο του χρήματος από τη θητεία του στο τιμόνι της Ιονικής Τράπεζας και το πέρασμά του ως πρόεδρος της εταιρείας Αθηναϊκών Συμμετοχών, η οποία είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στις φούσκες του Χρηματιστηρίου το 1999. 
 
Ο Παναγιώτης Κορλίρας ανέλαβε τεχνοκρατικές θέσεις επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ. Διετέλεσε υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος την περίοδο 1984-1985 και αργότερα τοποθετήθηκε πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος στην Ιονική Τράπεζα της Ελλάδος επί σειρά ετών στη δεκαετία του 1990. 
 
Την περίοδο της χρηματιστηριακής φρενίτιδας, στις αρχές του 1999 η πλειοψηφία των μετοχών της εριοϋφαντουργίας Δημητριάδη εξαγοράστηκε από ομάδα γνωστών επιχειρηματιών με στόχο τη μετατροπή της σε εταιρεία συμμετοχών. Οι επιχειρηματίες Μίνωας Κυριακού, Ευάγγελος Μυτιληναίος, Ανδρέας Κορασίδης, Χρήστος Παπαέλληνας, Βασίλης Θεοχαράκης,  μαζί με τους τραπεζίτες Παναγιώτη Κορλίρα της Ιονικής Τράπεζας και Τάσο Τζαβέλλα της Κτηματικής Τράπεζας, τον διαχειριστή κεφαλαίων Γιάννη Βεζανή της HSBC και με το ιθύνοντα νου το γνωστό και μη εξαιρετέο Πωλ Παπαδόπουλο θέλησαν να δημιουργήσουν την πρώτη εταιρεία επιχειρηματικών συμμετοχών.  Βγήκαν απίστευτα λεφτά, αλλά η ιστορία κατέρρευσε αφού δεν έγιναν πράξεις τα μεγαλεπήβολα σχέδια. Η υπόθεση απασχόλησε τις δικαστικές αίθουσες, αλλά τόσο ο πρόεδρος της εταιρείας Παναγιώτης Κορλίρας όσο και και ο αντιπρόεδρος Αναστάσιος Τζαβέλας, κρίθηκαν αθώοι από το δικαστήριο.

Διαβάστε τη συνέχεια του ρεπορταζ στο marketfair.gr