Συνολικά 19 εταιρείες θα αναλάβουν φέτος να στολίσουν με φώτα 16 κεντρικά σημεία του Δήμου Αθηναίων. Σε πολλές περιπτώσεις, φαίνεται να επιλέγουν να φωταγωγήσουν τη δική τους «γειτονιά», δηλαδή τη λεωφόρο ή την πλατεία της περιοχής όπου εδρεύουν.

Σύμφωνα με τον Δήμο Αθηναίων, η «πολύτιμη και γενναιόδωρη συνδρομή» των εταιρειών επιτρέπει στις δημοτικές υπηρεσίες να φωταγωγήσουν για πρώτη φορά και άλλες κεντρικές οδικές αρτηρίες και μικρότερους δρόμους, αλλά και να εξοικονομηθούν πόροι 2 εκατ. ευρώ από τα δημοτικά ταμεία.

Η διαφορά σε σύγκριση με αντίστοιχες πρακτικές ΣΔΙΤ προηγούμενων δημοτικών αρχών είναι, σύμφωνα με τον δήμαρχο Κ. Μπακογιάννη, ότι γίνεται στο πλαίσιο μιας στρατηγικής που «θέλει μια Αθήνα απαλλαγμένη από ιδεοληψίες και προκαταλήψεις», με την οποία η δημοτική αρχή «βγαίνει ακομπλεξάριστα προς τα έξω, απευθυνόμενη σε όλες τις δυνάμεις που θέλουν το καλό της πόλης». «Η συνεργασία με τις 19 επιχειρήσεις που συμμετέχουν στον στολισμό της πόλης, είναι η απόδειξη ότι ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας μπορούν να συνεργάζονται, να συνδημιουργούν, να είναι βασικοί πυλώνες των αλλαγών που χρειάζεται η πόλη. Δεν πρόκειται για περιστασιακή συνεργασία. Είναι η φιλοσοφία και η κουλτούρα με την οποία δουλεύει ο δήμος μας», είπε χαρακτηριστικά.

Οι «φωταγωγήσεις-ΣΔΙΤ» γίνονται στο πλαίσιο του προγράμματος «Υιοθέτησε την πόλη σου» που έχει εκκινήσει ο δήμος τον τελευταίο μήνα, καλώντας δημότες έως και επιχειρήσεις να «υιοθετήσουν» σημεία της πόλης.

Βάσει των ανακοινώσεων, το Ίδρυμα Ωνάση έχει αναλάβει τη Βασιλίσσης Σοφίας από το ύψος του Hilton μέχρι το Σύνταγμα, η Coca–Cola θα φωτίσει την πλατεία Συντάγματος και την Πανεπιστημίου, η Protergia -ο τομέας Ενέργειας της MYTILINEOS- ανέλαβε τον στολισμό και την εγκατάστασή του στην Ερμού, στην Ακαδημίας και στη Φιλελλήνων, η Cosmote θα φωτίσει τη Σταδίου και η Παπαστράτος τη Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Η ΔΕΗ στολίζει την Χαλκοκονδύλη και την 3ης Σεπτεμβρίου, η εταιρία Aegean ανέλαβε τη Σκουφά και την Κανάρη, ο Όμιλος Motor Oil μέσω της nrg την Αμαλίας, η Εθνική Τράπεζα την Πλατεία Κοτζιά και την Αθηνάς και η Εθνική Ασφαλιστική την Συγγρού στο τμήμα μεταξύ Αγίου Σώστη και Κόμβου Καλλιρρόης. O Παναθηναϊκός φωτίζει την Λεωφόρο Αλεξάνδρας, η Ionian Hotel Enterprises SA τη Βασιλίσσης Σοφίας από το ύψος του Hilton μέχρι τη Λ. Αλεξάνδρας και η Πειραιώς Real Estate και Picar τη Βουκουρεστίου στο τμήμα μεταξύ Σταδίου και Πανεπιστημίου.

Πλατείες της πόλης επίσης στολίζονται και με την στήριξη της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και συγκεκριμένα η Ομόνοια από τις εταιρίες Athens Tiare Hotel, ΑΤΤΙΚΑ ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΑ, Hondos Center, καθώς και την Κίνηση Πολιτών Κέντρου Αθήνας (ΚΙ.ΠΟ.Κ.Α.), η πλατεία Καραϊσκάκη από τα ξενοδοχεία Wyndham Grand Athens, Wyndham Athens Residence, K29 (members of Zeus International) και η πλατεία Αγίας Ειρήνης από την Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης.