Με ένα 15% ξεκινά η «κεντροαριστερή» Ελιά,  σύμφωνα με την εφημερίδα  «ΤΑ ΝΕΑ», αφού σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύει, αυτό είναι το ποσοστό των πολιτών που θα την ψηφίσει εάν κατεβεί στις εκλογές. Στο σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας, παρότι υπάρχει παραδοχή ότι οι μισοί περίπου Έλληνες δεν γνωρίζουν καν την ύπαρξη του εγχειρήματος και την πρωτοβουλία των 58, αναφέρεται ότι οι πολίτες δείχνουν να την περιβάλλουν «με σχετικά ευρεία αποδοχή».
 
Το 15%  υποστηρίζουν ότι είναι μόνο για αρχή, αφού «Όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, πάνω από τρεις στους δέκα πολίτες (ποσοστό 33,6%) δηλώνουν πως το πολιτικό κενό (της κεντροαριστεράς) θα μπορούσε να καλυφθεί από την κίνηση των 58».

Ενδιαφέρον όμως έχει και η προέλευση της εντυπωσιακής αυτής έρευνας γνώμης. Τη συγκεκριμένη δημοσκόπηση, που δημοσίευσε η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ»,  διενήργησε η εταιρεία «tothepoint» , διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος του Δ.Σ της οποίας είναι ο κ. Δημήτρης Κατσαντώνης.
 
Ποιος είναι ο Δ. Κατσαντώνηςστέλεχος του ΠΑΣΟΚ, και πρώην Γενικός Διευθυντής της ΕΡΤ3, διορισμένος από το ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Κατσαντώνης ανήκει επίσης στην ομάδα Π80,  που δημιουργήθηκε από μέλη της νεολαίας ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του ’80,  οι οποίοι συμμετέχουν στις κινήσεις που γίνονται  για την ανασύνθεση της «κεντροαριστεράς»  και ο ίδιος είναι από τους βασικούς συντελεστές της αρχικής πρωτοβουλίας.  Όταν ξεκίνησε το φόρουμ διαλόγου για την κεντροαριστερά,  ο Δημήτρης Κατσαντώνης, μιλώντας στο «Ποντίκι»,   δήλωνε  ότι στόχος τους είναι «να δημιουργηθεί ένα φόρουμ, όχι απλά διαλόγου, αλλά προκειμένου να συγκροτηθεί ένας ενιαίος φορέας της Κεντροαριστεράς, στον οποίο να ενταχθεί και η ΔΗΜΑΡ, αλλά και όσα στελέχη του ΠΑΣΟΚ το επιθυμούν».
 
Παρά την εργώδη προσπάθεια, ωστόσο,  όλων των συστημικών ΜΜΕ για την προβολή των εκδηλώσεων τους, αυτές δεν καταφέρνουν να συγκεντρώσουν πάνω από 200-300 ηλικιωμένα, κυρίως,  άτομα, όταν η πρόσφατη παρουσίαση του βιβλίου του Μίμη  Ανδρουλάκη, π.χ, είχε τον τριπλάσιο κόσμο, για να μην αναφερθούμε σε  βουλευτές ακόμα και όπως ο Νίκος Νικολόπουλος που πρόσφατα σε ομιλία του είχε πάνω από 2.000 άτομα. Για τα ΜΜΕ πάντως, οι 200-300 της πρωτοβουλίας των 58, κάθε φορά που μαζεύονται, είναι μεγάλο γεγονός και ενίοτε παρουσιάζεται περίπου ως …κοσμοσυρροή.
 
Οι απαντήσεις, όμως, θα δοθούν από την κάλπη.