Οι δικαστές του συμβουλίου, έχοντας αντίθετη άποψη από την εισαγγελική πρόταση, έκριναν ότι η Κ. Σαββαΐδου δεν πρέπει να παραπεμφθεί σε δίκη για την εντολή επανελέγχου μεγάλου προστίμου που είχε επιβληθεί στην εταιρία Gennet ύψους 78.000.000 ευρώ.

Με το ίδιο βούλευμα (1190/2017) απαλλάσσεται από την κατηγορία που αντιμετώπιζε ο κύριος μέτοχος της εταιρίας Κωνσταντίνος Τσουκαλίδης. Παράλληλα, το  δικαστικό συμβούλιο αποφάσισε να διαβιβάσει στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών το «υπόμνημα -αναφορά – αίτημα για άσκηση ποινικής δίωξης» του Κ. Τσουκαλίδη που κατέθεσε σε ανακριτή διαφθοράς τον Ιανουάριο του 2017 και αφορά τυχών ποινικές ευθύνες των ελεγκτών που πραγματοποίησαν τον επανέλεγχο και φέρεται να καταγγέλλονται πως δεν ενημέρωσαν εγκαίρως για τα αποτελέσματα του.


Η κατηγορία της πρώην Γενικής Γραμματέως Εσόδων

Σύμφωνα με την κατηγορία η πρώην ΓΓ διέταξε επανέλεγχο φορολογικού προστίμου 78 εκατ. ευρώ που είχε επιβληθεί στην εταιρεία (για έκδοση εικονικών τιμολογίων) παρά το γεγονός ότι το πρόστιμο είχε επικυρωθεί και από την επιτροπή διοικητικής επίλυσης φορολογικών διαφορών.

Στις εξηγήσεις της πάντως η Κ. Σαββαΐδου υποστήριζε ότι «λόγω της ιδιότητας της έχει δικαίωμα να διατάσσει επανελέγχους, όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο και πως ο επανέλεγχος δεν σημαίνει πάγωμα του προστίμου και ευνοϊκή μεταχείριση μίας εταιρίας, αλλά το αντίθετο, καθώς  μπορεί να οδηγήσει σε καταλογισμό μεγαλύτερων φόρων και προστίμων που δεν θα εισπραχθούν πότε».

Σημειώνεται ότι, η εν λόγω εταιρεία εμπλέκεται και σε υπόθεση τοκογλυφίας που εκκρεμεί στα δικαστήρια όπου μεταξύ των κατηγορουμένων είναι  ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Ανθόπουλος.