Στην απολογία του περιέγραψε με λεπτομέρειες πως στήθηκε το τάγμα εφόδου με τηλέφωνα και μηνύματα, ενώ ο ίδιος ισχυρίζεται ότι αρνήθηκε να συμμετάσχει όταν κατάλαβε ότι δεν επρόκειτο για διανομή τροφίμων (περίεργες ώρες είχε συνηθίσει να κάνει προσκοπικές πράξεις ο Απόστρατος) αλλά για οργάνωση τάγματος εφόδου με συγκεκριμένο σκοπό.

Ο 52χρονος «απόστρατος» – είχε υπηρετήσει ως έφεδρος στην Αεροπορία και ήταν συνταξιούχος οδηγός των ΕΛΤΑ- είναι εμπλεκόμενος στη δικογραφία που χειρίζεται η ανακρίτρια Πειραιά για την ανθρωποκτονία του Παύλου Φύσσα και είναι κατηγορούμενος στην δικογραφία για την «εγκληματική οργάνωση» βάση των στοιχείων της άρσης απορρήτου, αλλά και της κατάθεσης Ρουπακιά: «Ημουν σε άλλη καφετέρια από το θύμα. Όσο βρισκόμουν στην καφετέρια, έλαβα τηλέφωνο από τον Δ. απόστρατο των Ενόπλων Δυνάμεων, που τον γνώρισα στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια. Με ρώτησε τι κάνω, χωρίς αιτία»

Στο μεταξύ ο Γιάννης Αγγος, που προφυλακίστηκε μετά την σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή νωρίτερα το πρωί ζήτησε να επανέλθει στο ανακριτικό γραφείο, κάτι που θα γίνει την Τρίτη. Ο Αγγος είναι αυτός που ειδοποίησε τα μέλη της Χρυσής Αυγής να πάνε στην καφετέρια που βρισκόταν ο Παύλος Φύσσας.