Σε συνέντευξη του στους Financial Times ο κ.Πιτσιόρλας τονίζει ότι «πρόκειται για συμφωνίες, με μεγάλο οικονομικό αντίκτυπο, η ολοκλήρωση των οποίων δύναται να παρουσιάσει μια πολύ διαφορετική εικόνα για την πορεία της ελληνικής οικονομίας»

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ, βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης αποτελεί πλέον η υπογραφή της σύμβασης τον Δεκέμβριο με τη γερμανική Fraport για την παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας, έναντι τιμήματος 1,2 δισ. ευρώ. «Η υπογραφή θα σηματοδοτήσει πως η Ελλάδα είναι πλέον μια σταθερή χώρα και πως ένας μεγάλος επενδυτής γερμανικής προελεύσεως δεν διστάζει να πραγματοποιήσει μια μεγάλη επένδυση στη χώρα αυτή», σχολιάζει ο κ. Πιτσιόρλας.

Πρόσθεσε επίσης ότι σύμφωνα με όσα έχουν δείξει ανάλογες επενδύσεις όπως αυτή της Fraport, η κίνηση αναμένεται να εκτοξευθεί, αναφερόμενος στο παράδειγμα της Βουλγαρίας, όπου η κίνηση διπλασιάστηκε

«Οι προσφορές για ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα είναι χαμηλές»

Αμέσως μετά την πώληση των αεροδρομίων, σειρά θα πάρει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, όπου οι προβλέψεις δεν είναι ιδιαίτερα αισιόδοξες. «Oι τελικές προσφορές για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα πρέπει να κατατεθούν μέχρι τον Ιανουάριο και πιθανότατα θα είναι χαμηλές», παραδέχτηκε ο κ. Πιτσιόρλας.

Σε ό,τι αφορά τον ΟΛΠ, ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ επισημαίνει πως οι τελικές προσφορές για το 51% του οργανισμού αναμένεται να κατατεθούν τον επόμενο μήνα.

Καταλήγει ότι «στόχος του ΤΑΙΠΕΔ είναι η ολοκλήρωση της μεταβίβασης άμεσα, με τον νέο επενδυτή να πιάνει δουλειά από τις αρχές του 2016»