Ο Ν. Τόσκας διέψευσε τα δημοσιεύματα πολλών ελληνικών ΜΜΕ που ισχυρίζονταν ότι η Πόλα Ρούπα σχεδίαζε επιθέσεις κατά πολιτικών προσώπων, ανάμεσα τους οι Κυριάκος Μητσοτάκης και Αντώνης Σαμαράς. Τόνισε πως δεν προσπαθεί να υποβαθμίσει καταστάσεις, αλλά περιγράφει την πραγματική διάσταση των δεδομένων.

«Όταν περιγράφω μία κατάσταση και όταν αναφέρομαι σε στοιχεία προσπαθώ να τα περιγράψω στη διάσταση την πραγματική χωρίς να διογκώσω και να υποβαθμίσω καταστάσεις. Τα συγκεκριμένα ονόματα βρέθηκαν σε σημειώσεις ή σε χαρτάκια της Ρούπα. Σε κάποιες περιπτώσεις υπήρχαν κάποιοι αριθμοί αυτοκινήτων ή κάποιες διευθύνσεις οι οποίες πολλές ήταν και παλιές, χωρίς επιχειρησιακά σχέδια ή άλλες σημειώσεις που να δημιουργούν ανησυχίες για κάτι ευρύτερο. Αυτή είναι η πραγματική διάσταση. Δεν προκύπτει κάποιος σχεδιασμός ή κάποια προετοιμασία ενέργειας και αυτά τα πολιτικά πρόσωπα έχουν ενημερωθεί».

Παράλληλα, χαρακτήρισε «πολύ σημαντικό γεγονός» τη σύλληψη της Ρούπα και τόνισε πως τα στοιχεία που έχει στα χέρια της η αστυνομία συνεχίζουν να αξιολογούνται και δεν αποκλείεται να υπάρξει συνέχεια στην έρευνα για συνεργάτες της.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν πάρα πολλά στικάκια, πάρα πολλά χαρτιά τα οποία αξιολογούν οι αστυνομικές αρχές και φαίνεται ότι θα υπάρξει και συνέχεια.  Η ίδια η σύλληψη του συγκεκριμένου ατόμου είναι πολύ σημαντικό γεγονός, μεγάλη επιτυχία της Ελληνικής Αστυνομίας και από τη σύλληψη αυτή, η οποία έγινε με πολύ συστηματικό τρόπο, με πολύ οργανωμένο τρόπο, χωρίς να διαρρεύσει τίποτα -κάτι ασυνήθιστο για τα δεδομένα τα ελληνικά πριν από λίγα χρόνια- προέκυψαν αρκετά στοιχεία τα οποία αξιολογούνται. Πάρα πολλά στοιχεία».