Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση αναφέρει ότι παιδικοί σταθμοί, νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια και πανεπιστήμια θα μείνουν κλειστά τουλάχιστον μέχρι τις 10 Μαΐου λόγω των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Οι τελικές αποφάσεις για το εάν οι εκπαιδευτικές δομές της χώρας θα ξαναλειτουργήσουν ή όχι φέτος, όποτε θα πάμε κατευθείαν στις πανελλαδικές εξετάσεις, θα ληφθούν μετά τις διακοπές του Πάσχα. Το υπουργείο ενημέρωσε την Πέμπτη, ότι από τη Μεγάλη Τετάρτη (15/4/2020) έως και την Τρίτη του Πάσχα (21/4/2020) δεν θα παρέχεται η εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση, κατά τις ερχόμενες δύο εβδομάδες, εκτός του διαστήματος 15-21/4, θα παρέχεται σε προαιρετική βάση.

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, δήλωσε την Πέμπτη στην ΕΡΤ πως σταθερή επιδίωξη είναι να μείνουμε όσο πιο κοντά στον Ιούνιο, επισημαίνοντας  ότι  στόχος  είναι οι πανελλαδικές να έχουν ολοκληρωθεί τον Ιούλιο, ιδανικά μέχρι τις 15 Ιουλίου. Ανέφερε ότι «δεν είμαστε σε θέση αυτή τη στιγμή να εξαγγείλουμε τις ακριβείς ημερομηνίες αλλά όλα εξαρτώνται από την πορεία των εξελίξεων με την πανδημία, όπου ο Απρίλιος είναι ο πιο κρίσιμος μήνας που θα κριθεί σε τι βαθμό θα έχουν αποδώσει καρπούς τα μέτρα, η πορεία είναι όμως είναι αισιόδοξη».