Οι συγκρούσεις στην Οδησσό ξεκίνησαν όταν οπαδοί τοπικής ομάδας ποδοσφαίρου μαζί με οπαδούς της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας συναντήθηκαν στους δρόμους της πόλης με φιλορωσική διαδήλωση. Ακολούθησαν άγριες συγκρούσεις με δακρυγόνα και μολότοφ.

Τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης μίλησαν νωρίτερα για έναν νεκρό διαδηλωτή, υπέρμαχο της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας από σφαίρα στο κεφάλι. Το πρακτορείο Reuters επιβεβαίωσε πριν από λίγο ότι ένας άνδρας έπεσε νεκρός σε συγκρούσεις στην Οδησσό.

Νωρίτερα ένοπλοι φιλορώσοι αποσχιστές κατέρριψαν δύο ουκρανικά στρατιωτικά ελικόπτερα στο Σλαβιάνσκ στα ανατολικά της χώρας, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο Ουκρανοί στρατιωτικοί.

Τουρτσίνοφ: Αποτρέψαμε Ρώσους σαμποτέρ από το να εισέλθουν στη χώρα
 
Ο μεταβατικός πρόεδρος της Ουκρανίας Ολεξάντερ Τουρτσίνοφ δήλωσε την Παρασκευή ότι Ουκρανοί στρατιώτες οι οποίοι προστατεύουν τα σύνορα με τη Ρωσία απέτρεψαν Ρώσους ενόπλους σαμποτέρ από το να εισέλθουν στη χώρα τη νύχτα της Πέμπτης.
 
Ο κ. Τουρτσίνοφ τόνισε ότι η επιχείρηση ανακατάληξης του Σλαβιάνσκ από τους φιλορώσους αποσχιστές δεν έχει προχωρήσει όσο γρήγορα ανέμενε, καθώς οι φιλορώσοι ένοπλοι «κρύβονται πίσω από αμάχους» και «πυροβολούν μέσα από πολυκατοικίες».
 
«Απαιτούμε οι τρομοκράτες και σαμποτέρ, όλοι όσοι έχουν σηκώσει τα όπλα ενάντια στην πατρίδα μας, να καταθέσουν τα όπλα, να παραδοθούν, να απελευθερώσουν τους ομήρους τους, καθώς και τα κυβερνητικά κτήρια», ανέφερε ο Ουκρανός μεταβατικός πρόεδρος.

Πηγή: Ναυτεμπορική