Η αστυνομία έκανε επιδρομές σε περίπου 30 διευθύνσεις στην τουρκική πρωτεύουσα με στόχο ανθρώπους οι οποίοι φέρονται να ανήκουν σε μια τρομοκρατική οργάνωση, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Türk. Ο Ερντογάν έχει δηλώσει ότι οι διαδηλωτές χειραγωγούνται από «τρομοκράτες». Σύμφωνα με το CNN Türk, η αστυνομία προχώρησε στην επιχείρηση αυτή αφού ταυτοποίησε ανθρώπους που είχαν επιτεθεί σε αστυνομικούς, σε επιχειρήσεις και δημόσια περιουσία. Ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας στην Άγκυρα δήλωσε ότι η δική του διεύθυνση δεν έχει πληροφόρηση για τις επιδρομές αυτές.

Ο όγκος των κινητοποιήσεων έχει μειωθεί τις τελευταίες ημέρες έπειτα από μια περίοδο σφοδρών συγκρούσεων, όμως η αστυνομία χρησιμοποίησε αντλίες νερού υπό πίεση για άλλη μια φορά το Σάββατο για να απωθήσει χιλιάδες πολίτες που διαδήλωναν στην πλατεία Ταξίμ και δακρυγόνα σε συγκρούσεις με μικρότερες ομάδες σε παρακείμενους δρόμους. Ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει καλέσει σε μια σειρά μαζικών κινητοποιήσεων σε όλη τη χώρα μετά το ξέσπασμα των διαδηλώσεων, τις οποίες προσπαθεί να υποβαθμίσει ως ενέργειες που διαπράττουν πιόνια των εχθρών της Τουρκίας. Καλεί συνεχώς τους υποστηρικτές του να υποστηρίξουν το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης στις δημοτικές εκλογές του επόμενου Μαρτίου. 

Οι διαδηλώσεις έχουν υπογραμμίσει τον διχασμό στην Τουρκία ανάμεσα στο κοινωνικά και θρησκευτικά πιο συντηρητικό τμήμα της κοινωνίας το οποίο τάσσεται στο μεγαλύτερο μέρος του υπέρ του Ερντογάν και τους πιο φιλελεύθερους Τούρκους, πολλοί εκ των οποίων συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις. Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στις ταραχές, περιλαμβανομένου ενός αστυνομικού, και περίπου 7.500 έχουν τραυματιστεί, σύμφωνα με τον ιατρικό σύλλογο της Τουρκίας. 

Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σε μια από τις κύριες λεωφόρους στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης χθες βράδυ εναντίον της απόφασης ενός δικαστηρίου να αφεθεί ελεύθερος ένας αστυνομικός που είχε προφυλακιστεί και αναμένεται να δικαστεί διότι πυροβόλησε και σκότωσε έναν διαδηλωτή στην Άγκυρα νωρίτερα αυτόν τον μήνα. 

Οι χειρισμοί της τουρκικής κυβέρνηση όσον αφορά τις διαδηλώσεις έχουν προκαλέσει επικρίσεις από το εξωτερικό και η Ευρωπαϊκή Ένωση, αν και ενέκρινε σήμερα επί της αρχής στο Λουξεμβούργο το άνοιγμα ενός νέου κεφαλαίου, του 220υ, στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία –εξέλιξη που χαιρέτισε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου– εξέφρασαν νωρίτερα πολλές επιφυλάξεις, ειδικά η Γερμανία και η Ολλανδία, για την βίαιη καταστολή των κινητοποιήσεων. Εντέλει, ο Γερμανός ΥΠΕΞ Γκίντο Βεστερβέλε έκανε λόγο για μια «καλή απόφαση σε μια δύσκολη κατάσταση».