Όλα ξεκίνησαν όταν οι αστυνομικοί ανταποκρίθηκαν σε κλήση για άτομο το οποίο πυροβολούσε με μακρύκαννο όπλο στην Αirlines Ave και, σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης Κιπ Χόλντεν, δέχθηκαν τα πυρά του καθώς τον πλησίαζαν. 

Από τις σφαίρες του δράστη νεκροί αρχικά έπεσαν δυο αξιωματικοί και περίπου εξι ακόμη τραυματίστηκαν, ενώ λίγο αργότερα αναφέρθηκε και ένας ακόμη νεκρός αστυνομικός, 

Πάντα σύμφωνα με το γραφείο του Δημάρχου της πόλης επρόκειτο για ληστή, για τον οποίο ωστόσο δεν δίδονται μέχρι στιγμής περισσότερα στοιχεία. 

Ολόκληρη η ευρύτερη περιοχή στην οποία διεξάγεται η αστυνομική επιχείρηση αποκλείστηκε και όπως ανακοίνωσαν τα ξένα δίκτυα ο δράστης είναι ήδη νεκρός, χωρίς μέχρι στιγμής να δίδεται κάποια πληροφορία για τις συνθήκες θανάτου του. 

Το νέο πολύνεκρο περιστατικό έρχεται μια εβδομάδα μετά από ένα κύμα διαδηλώσεων ενάντια στην αστυνομική βία στο Μπατόν Ρουζ και σε άλλες πόλεις, μετά από την εν ψυχρώ εκτέλεση του 37χρονου Αλτον Στέρλιγκ από αστυνομικούς και ενώ αυτός βρισκόταν ήδη ακινητοποιημένος στο έδαφος. 

Σε μια από αυτές τις διαδηλώσεις που έγινε στο Ντάλας, ένας άνδρας άνοιξε πυρ και σκότωσε πέντε αστυνομικούς.