Τουρκία: Ασφαλές καταφύγιο για τρομοκρατικές οργανώσεις η Ελλάδα

Πυρά προς την Ελλάδα εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ, Χαμί Ακσόι, κατηγορώντας τη για ανοχή και αρωγή σε τρομοκρατικά στοιχεία, μετά την αθώωση των εννέα Κούρδων. «Διακόπτει την προσπάθεια πάταξης της τρομοκρατίας στην Ευρώπη» αναφέρει ο Τούρκος εκπρόσωπος για την ελληνική απόφαση.
|

Την αθώωση των εννέα Κούρδων που είχαν συλληφθεί στην Αθήνα τον Νοέμβριο του 2017, λίγες ημέρες πριν την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αποφάσισε την Τετάρτη το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, απόφαση που σύμφωνα με πληροφορίες του anadolu καταδίκασε αυστηρά το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας.

«Η αθώωση τους αποδεικνύει γιατί αυτά τα τρομοκρατικά στοιχεία έχουν φωλιάσει στην Ελλάδα», αναφέρει ο Τούρκος εκπρόσωπος στην ανακοίνωση του ΥΠΕΞ. «Αυτή η απόφαση από το Ελληνικό δικαστήριο διακόπτει, καθαρά, τις προσπάθειες πάταξης της τρομοκρατίας στην Ευρώπη» προσθέτει.

Ακόμα τονίζει πως η Τουρκία ανησυχεί που η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε ασφαλές καταφύγιο για τρομοκρατικές οργανώσεις. «Το Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα – Μέτωπο ή αλλιώς DHKP-C, το οποίο είναι αναγνωρισμένη τρομοκρατική ομάδα τόσο από την Τουρκία, όσο και από την Αμερική και Ευρώπη, είναι υπεύθυνο για πολλές τρομοκρατικές επιθέσεις στην Τουρκία, συμπεριλαμβανομένης της επίθεσης του 2013 στην Αμερικανική Πρεσβεία της Άγκυρας στην οποία δολοφονήθηκε ένας Τούρκος φύλακας ασφαλείας και της δολοφονίας του επιχειρηματία Ozdemir Sabanci το 1996» αναφέρει κλείνοντας την ανακοίνωσή του, ο Χαμί Ακσόι. 

Διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ για την υπόθεση των εννέα Κούρδων στο TPP


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις