Τούρκοι βουλευτές ήρθαν στα χέρια, καθώς ανέβηκαν οι τόνοι στο τουρκικό Κοινοβούλιο στο πλαίσιο της συζήτησης που διεξάγεται για τη συνταγματική μεταρρύθμιση, προκειμένου να ενισχυθούν οι εξουσίες του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
 
Συγκεκριμένα, βουλευτές από το κυβερνών κόμμα (AK Party) και το κύριο κόμμα της αντιπολίτευσης (CHP) πιάστηκαν στα χέρια σπρώχνοντας ο ένας τον άλλον γύρω από το κεντρικό βήμα του Κοινοβουλίου.

Το AKP έχοντας την υποστήριξη του εθνικιστικού κόμματος (MHP) προωθεί την υιοθέτηση των σχετικών τροποποιήσεων του συντάγματος, οι οποίες σύμφωνα με τον Ερντογάν θα ενισχύουν την άσκηση της εξουσίας, αποτρέποντας την προσφυγή σε εύθραυστες κυβερνήσεις συνεργασίας, όπως συνέβαινε στο πρόσφατο παρελθόν.Τόσο το αντιπολιτευτικό κόμμα CHP, όσο και το φιλοκουρδικό (HDP) θεωρούν ότι οι προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις θα κλιμακώσουν τον αυταρχισμό άσκησης της προεδρικής εξουσίας.

Σημειώνεται ότι όταν είχε ξεκινήσει η συζήτηση για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, εκατοντάδες άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί έξω από το κοινοβούλιο και διαδήλωναν εναντίον των σχεδιαζόμενων αλλαγών στο σύνταγμα.