Προσφυγή αμφισβήτησης των αποτελεσμάτων των δημοτικών εκλογών στην Άγκυρα, τις οποίες κέρδισε με μικρή διαφορά στην πρωτεύουσα το ισλαμοσυντηρητικό κυβερνών κόμμα (ΑΚΡ) πρόκειται να καταθέσει σήμερα το κύριο κόμμα της αντιπολίτευσης.

«Περισσότεροι από 1.000 εθελοντές μας εργάζονται εδώ και πάνω από 48 ώρες για να ελέγξουν τα δεδομένα στο γενικό επιτελείο του κόμματός μας. Έχουμε αποδείξεις για παρατυπίες», πρόσθεσε ο βουλευτής του CHP.
 
«Σημαντική νοθεία αποδείχθηκε πως έγινε σε πολλά εκλογικά τμήματα» της τουρκικής πρωτεύουσας, δήλωσε, μάλιστα, προς το Γαλλικό Πρακτορείο ένας δικηγόρος που πρόσκειται στο CHP και ζήτησε να μην κατονομασθεί.
Με μάυρο οι επαρχίες, στις οποίες σημειώθηκε διακοπή ρεύματος τη νύχτα των εκλογών

Χιλιάδες πολίτες έξω από την έδρα του Ανώτερου Εκλογικού Συμβουλίου

Χιλιάδες οπαδοί του CHP συγκεντρώθηκαν χθες το βράδυ μπροστά από την έδρα του Ανώτερου Εκλογικού Συμβουλίου στην Άγκυρα, κρατώντας τουρκικές σημαίες, για να καταγγείλουν μια «μαζική νοθεία» στην πρωτεύουσα, ζητώντας νέα καταμέτρηση των ψήφων.
 
Ο πρόεδρος του Συμβουλίου, Σαντί Γκιουβέν, κάλεσε τους ψηφοφόρους να επιδείξουν ηρεμία και τους διαβεβαίωσε πως η «αλήθεια» θα αποδειχθεί.

Πέπτη διαδοχική θητεία για τον δήμαρχο της Άγκυρας

Ο δήμαρχος της Άγκυρας, Μελίχ Γκιοκτσέκ, μέλος του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), ανακοίνωσε χθες, Δευτέρα, ότι κέρδισε μια πέμπτη διαδοχική θητεία συγκεντρώνοντας το 44,79% των ψήφων, έναντι 43,77% που συγκέντρωσε ο αντίπαλός του Μανσούρ Γιαβάς.
 
Οι δύο αντίπαλοι είχαν ανακηρύξει διαδοχικά τη νίκη τους το βράδυ της Κυριακής, μέσα σε τεταμένη ατμόσφαιρα που τροφοδοτούνταν από τις κατηγορίες για νοθεία και διακοπές της ηλεκτροδότησης οι οποίες προκάλεσαν υποψίες.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ via Καθημερινή)