Η κ. Χριστοφιλοπούλου τόνισε ότι «δεν είναι απαραίτητα ικανός κάποιος που έχει ένα πτυχίο ή έτη εμπειρίας σε θέσεις ευθύνης, η συγκεκριμένη νομοθεσία αποτελεί μία τομή, μας πάει ένα βήμα πιο μπροστά, πρόκειται για μία διαδικασία που είναι εξολοκλήρου εποπτευόμενη από το ΑΣΕΠ».

«Είναι ώρα να πάμε σε ένα σύστημα που θα διαρκέσει και θα επιλέγει τους αξιότερους μακριά από κόμματα, παρατάξεις και συντεχνίες». είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ.
 
Ερωτηθείσα για το αν το ΑΣΕΠ διαθέτει την κατάλληλη τεχνική υποδομή για να υποστηρίξει το νέο σύστημα, η κ. Χριστοφιλοπούλου δήλωσε ότι υπάρχει καθημερινή συνεργασία και δεδομένη διάθεση στήριξης.

Αναφορικά με το θέμα των διοικητικών υπαλλήλων στα Πανεπιστήμια η υφυπουργός σημείωσε πως δεν υπάρχει κανένα θέμα συνεργασίας με το υπουργείο Παιδείας, αλλά δεν παρέλειψε να χαρακτηρίσει  «απόλυτα ανεύθυνη» την στάση των διοικητικών υπαλλήλων.

«Κάποιοι νομίζουν ότι η Ελλάδα είναι το τσιφλίκι τους» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως «τα δημόσια ιδρύματα είναι για όλους τους πολίτες».

Η κ. Χριστοφιλοπούλου καταλόγησε ολιγωρία στους πανεπιστημιακούς σε σχέση με την εφαρμογή του νέου νόμου για τα πανεπιστήμια τονίζοντας πως «όλα αυτά που δεν έγιναν, γίνονται τώρα βορά σε διάλογο κωφών» και αναφέρθηκε στην προκήρυξη 600 θέσεων διοικητικών υπαλλήλων που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα στα ΑΕΙ, τονίζοντας ότι συνεχίζεται η συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας «χωρίς κάποιο πρόβλημα».