Με την πρόσαψη κακουργηματικών και πλημμεληματικών διώξεων αντιμετώπισε ο εισαγγελέας τους εννέα συλληφθέντες της διαδήλωσης χιλιάδων ανθρώπων τη Πέμπτη, εναντίον του νομοσχεδίου που περιέστειλε το συνταγματικό δικαίωμα του συνέρχεσθαι.

Στα δικαστήρια της Ευελπίδων, όπου μεταφέρθηκαν οι εννέα συλληφθέντες για να απολογηθούν, ο εισαγγελέας αποφάσισε ότι τους βαραίνουν τα κακουργήματα της κατοχής εκρηκτικών υλών κατ’ εξακολούθηση, της έκρηξης κατ’ εξακολούθηση και της απόπειρας βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης κατά συρροή.

Σε σχέση με τα πλημμελήματα τα οποία επίσης βαραίνουν τους συλληφθέντες και τα οποία θα αποδοθούν κατά περίσταση αυτά είναι η διατάραξη κοινής ειρήνης, η επικίνδυνη σωματική βλάβη, η βία κατά αστυνομικών, η ελευθέρωση κρατουμένου, η απόπειρα, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, η απείθεια, η εξύβριση και τέλος η παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Οι κατηγορούμενοι θα απολογηθούν τη Δευτέρα στον αρμόδιο ανακριτή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη μεταφορά τους στα δικαστήρια, εκατοντάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν σε ένδειξη συμπαράστασης, με την αστυνομία να κάνει ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία της και σύμφωνα με όσα καταγγέλλονται, οι δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν χειρονομίες και απηύθυναν υβριστικά σχόλια προς τους συγκεντρωμένους.

Η διαδήλωση της Πέμπτης ήταν ιδιαίτερα μαζική με χιλιάδες κόσμου, να συγκεντρώνεται στο Σύνταγμα. Η αστυνομία συγκρούστηκε με αγνώστους και κάνοντας εκτεταμένη χρήση χημικών, χειροβομβίδων κρότου λάμψης και εξαπολύοντας ένα κύμα βίας, επιχείρησε να διαλύσει τους συγκεντρωμένους.

Μάλιστα σε βίντεο το οποίο δημοσίευσε το The Press Project, εμφανίζονται αστυνομικοί της ομάδας «ΔΡΑΣΗ», να αναπτύσσουν ταχύτητα με τις μηχανές τους και να πέφτουν πάνω σε μπλοκ διαδηλωτών την ώρα που αυτοί υποχωρούσαν. Από εκεί προέρχονται και οι περισσότερες εκ των συλλήψεων.