Η χρυσαυγίτισσα Σκορδέλη και οι δύο ακόμα χρυσαυγίτες που καταδικάστηκαν, Ιωάννης Λουκιανού και Γιάννης Μαρκουλάκης, κατηγορούνταν για το μαχαίρωμα Αφγανού μετανάστη, κατά την επίθεση τάγματος εφόδου, με επικεφαλής την ίδια, στις 16 Σεπτεμβρίου 2011 στον Αγ. Παντελεήμονα. Σημειώνεται πως η πρόταση του εισαγγελέα της έδρας ήταν ποινή 4 ετών φυλάκισης για όλους τους κατηγορούμενους.

Την Παρασκευή στο δικαστήριο κατέθεσε το θύμα της επίθεσης περιγράφοντας τα όσα συνέβησαν σ’ εκείνη την επίθεση του τάγματος εφόδου που αποτελούνταν από 15 χρυσαυγίτες με επικεφαλής την Σκορδέλη που έδινε τις εντολές  και κατέληξε στον σοβαρό τραυματισμό του Αφγανού μετανάστη, ο οποίος δέχτηκε δυο χτυπήματα με σιδερένιο αιχμηρό αντικείμενο (πιθανόν μαχαίρι) στον θώρακα, δίπλα στην καρδιά.

Ο μάρτυρας περιέγραψε στην κατάθεσή του την σε βάρος του επίθεση και ταυτοποίησε τους δράστες στο πρόσωπο των τριών κατηγορουμένων Θ. Σκορδέλη, Ιωάννη Λουκιανού και Γιάννη Μαρκουλάκη. Στο δικαστήριο κατέθεσαν ακόμα οι μάρτυρες της πολιτικής αγωγής Πέτρος Κωνσταντίνου, Ελένη Πορτάλιου και Γεώργιος Κόρρας, καθώς και ο αστυνομικός ο οποίος προσήγαγε τον Μαρκουλάκη ο όποιος είναι αυτός που μαχαίρωσε τον Αφγανό μετανάστη.

Υπενθυμίζεται πως η Θ. Σκορδέλη είναι κατηγορούμενη για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση στη δίκη της Χρυσής Αυγής, ενώ όπως υπογραμμίζεται από το JailGoldenDawn, η επιμέρους υπόθεση της επικίνδυνης σωματικής βλάβης αναφέρεται στο κατηγορητήριο ως βασικό αποδεικτικό στοιχείο της εγκληματικής της δράσης. Σημειώνεται πως η Σκορδέλη έχει επίσης για την επίθεση στο κλιμάκιο του Αλέκου Αλαβάνου τον Οκτώβριο του 2010.