Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν σοβαρά, μετά από επίθεση ενός άνδρα οπλισμένου με μαχαίρι το Σάββατο το βράδυ στο Ρέντινγκ, 65 περίπου χιλιόμετρα δυτικά του Λονδίνου.

Οι αρχές συνέλαβαν στη σκηνή, έναν 25χρονο, ως ύποπτο για τις δολοφονίες, ο οποίος κρατείται, ενώ όπως ανέφερε η αστυνομία δεν αναζητείται κανένας άλλος για το περιστατικό.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο «Guardian», αν και η επίθεση δεν αντιμετωπίστηκε εξαρχής ως τρομοκρατική, τα κίνητρα εξετάζονται και η έρευνα της αστυνομίας υποστηρίχθηκε από τη βρετανική αντιτρομοκρατική υπηρεσία. Σε αυτό το πλαίσιο, η αστυνομία εισέβαλε σε ένα συγκρότημα πολυκατοικιών στο Ρέντινγκ, το βράδυ του Σαββάτου, με τη συμβολή των δυνάμεων της αντιτρομοκρατικής.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, σε ανάρτησή του στο λογαριασμό του στο twitter, έγραψε «Οι σκέψεις μου είναι με όλους εκείνους που επλήγησαν από το φρικτό περιστατικό στο Ρέντινγκ και (θέλω να δηλώσω) τις ευχαριστίες μου στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης (που έσπευσαν) στη σκηνή»


Ένας αυτόπτης, μάρτυρας, είπε στο BBC ότι το πάρκο ήταν γεμάτο από ανθρώπους που κάθονταν σε ομάδες όταν ένα άτομο περπάτησε, έβγαλε κάτι και άρχισε να επιτίθεται σε μια μεγάλη ομάδα ατόμων. Όπως είπε, «μαχαίρωσε τρεις από αυτούς και μετά γύρισε και άρχισε να τρέχει προς εμάς, τότε γυρίσαμε και ξεκινήσαμε να τρέχουμε. Όταν συνειδητοποίησε ότι δεν μπορούσε να μας πιάσει, προσπάθησε να μαχαιρώσει μια άλλη ομάδα που έμεινε. Όταν όλοι συνειδητοποίησαν ότι άρχισε να τρέχει, έτρεξε έξω από το πάρκο».

Οι βρετανικές αρχές συνέστησαν στους πολίτες να προσπαθήσουν να παραμείνουν ψύχραιμοι και να αποφύγουν την περιοχή που σημειώθηκε η επίθεση.

Τρομοκρατικό  χτύπημα (UPD)

Νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής, οι βρετανικές αρχές, ανακοίνωσαν ότι το περιστατικό θα αντιμετωπιστεί στο εξής ως τρομοκρατικό χτύπημα. Ως ύποπτος για το περιστατικό κρατείται, ένας 25χρονος Λίβυος.

Όπως δήλωσε ο αναπληρωτής επίτροπος της βρετανικής αστυνομίας, ακόμα τα κίνητρα εξετάζονται καθώς η υπόθεση απέχει πολύ από βέβαιη τρομοκρατία. Επίσης η ψυχολογική κατάσταση του φερόμενου ως δράστη, φαίνεται πως διαδραμάτισε εξέχοντα ρόλο στην επίθεση.