«Το βιβλίο αναφέρεται στη διετία από το 2015 έως το 2016 που είναι μια διετία πραγματικά συγκλονιστική. Ο ελληνικός λαός, έκανε ένα άλμα χειραφέτησης από τον μνημονιακό ζυγό και ο ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε να είναι το πρώτο αριστερό κόμμα που ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας στην Ευρώπη. Έτσι μπήκε σε εφαρμογή ένα μοναδικό πραγματικά πείραμα ελπίδας και κοινωνικής σωτηρίας» λέει μιλώντας στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η Νάντια Βαλαβάνη.

«Παράλληλα», προσθέτει, δημιουργήθηκε και μια πρωτοφανής κατάσταση πολιτικής και οικονομικής πολιορκίας από την πλευρά των εταίρων που ήταν ταυτόχρονα και δανειστές. Στον αντίποδα, όμως, ο λαός εξόπλισε την κυβέρνηση με μια τεράστια δύναμη, αυτό το «όχι» στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου με κλειστές τράπεζες, μοναδικό στην ιστορία του κόσμου σαν εκλογική αναμέτρηση σε τέτοιες συνθήκες.

Η ηγεσία της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ δυστυχώς εξαέρωσε αυτή τη δύναμη», αναφέρει η κ. Βαλαβάνη, και κάνει λόγο, για «καταστροφική συνθηκολόγηση πέρσι τον Ιούλιο που οδηγεί στην “ανατροπή μιας ανατροπής”», και «ξηλώνει μεθοδικά τις λίγες φιλολαϊκές μονομερείς ρυθμίσεις της πρώτης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ».

Η παρουσίαση του βιβλίου της Νάντιας Βαλαβάνη «Η ανατροπή μιας ανατροπής» θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη 13 Δεκεμβρίου, 7 μ.μ., στην Αρχαιολογική Εταιρεία, Πανεπιστημίου 22 (Σταθμός μετρό «Πανεπιστήμιο»).

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι Αλέκος Αλαβάνος, Μανώλης Γλέζος, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Κώστας Λαπαβίτσας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, Ελένη Πορτάλιου. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Πέτρος Παπακωνσταντίνου.