«Μετά από αυτές τις τροπολογίες ο ήλιος θα βγει και αύριο το πρωί από την Ανατολή και θα πέσει στη Δύση. Θα είναι μια ωραία ημέρα», είπε ο Ε. Τσακαλώτος, μιλώντας στη Βουλή, ενώ  κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι ζύμωσε τον κόσμο της ότι «δεν θα γίνει η αξιολόγηση και ότι θα έρθουν οι ουρές. θα πέσει η κυβέρνηση» είπε σε υψηλό τόνο προς τους βουλευτές της ΝΔ ο κ. Τσακαλώτος και τους κάλεσε να συνειδητοποιήσουν αν έχει πλέον η ΝΔ κάποιο «αφήγημα». 
 
Ο υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε ακόμη στη Βουλή ότι η κυβέρνηση κατόρθωσε να πείσει τους δανειστές να μην ενεργοποιείται ο κόφτης από ενδεχόμενες καταπτώσεις δανείων με εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου. «Ήταν το μεγάλο μας άγχος αλλά έχουμε συμφωνία. Αν πέσουν τα δάνεια δεν θα ενεργοποιηθεί ο κόφτης» είπε ο ίδιος και συμπλήρωσε ότι οι καταπτώσεις δεν θα επηρεάζουν το στόχο του πλεονάσματος.

Ταυτόχροναλ, ο ίδιος κατέθεσε τροπολογία με την οποία αν καταπέσουν δάνεια με εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου και πρέπει να πληρωθούν από το κράτος, δεν θα προσμετράται στο έλλειμμα, οπότε δεν θα χρειαστεί να ενεργοποιηθεί ο «κόφτης» δαπανών.