X
Πατήστε εδώ για να γίνετε συνδρομητής! Αν είστε ήδη Συνδεθείτε για να μη βλέπετε αυτό το μήνυμα
X

Συνδεθείτε μέσω TPP Community

Έχετε συνδεθεί επιτυχώς

Τσίπρας: Ανεπαρκή και καθυστερημένα τα μέτρα της κυβέρνησης

Συνάντηση με τη πρόεδρο της δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, είχε το πρωί της Παρασκευής ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκαν οι επιπτώσεις του κορονοϊού στη κοινωνία και την οικονομία.
Τσίπρας: Ανεπαρκή και καθυστερημένα τα μέτρα της κυβέρνησης
George Vitsaras / SOOC
|

Το πρωί της Παρασκευής, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, επισκέφτηκε την πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Στη συνάντησή τους, αναφέρθηκαν στις επιπτώσεις του κορονοϊού στη κοινωνία και την οικονομία με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου να αναφέρεται στην υπεύθυνη στάση της κοινωνίας, της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης όλο το προηγούμενο διάστημα.

Επίσης η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, επεσήμανε πως βρισκόμαστε μπροστά σε μια καινούργια πρόκληση σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο. Αναφέρθηκε, επίσης, στις σημαντικές οικονομικές επιπτώσεις για την απασχόληση, τους επαγγελματίες, τους επιχειρηματίες, τον τουρισμό και ειδικότερα τις ευαίσθητες ομάδες πληθυσμού, που υπέστησαν μεγάλο βάρος.

Στη συνέχεια, τόνισε, ότι αν και κατανοεί τις διαφορετικές πολιτικές αντιλήψεις για την αντιμετώπιση αυτής της πρωτοφανούς κατάστασης σημειώνοντας ωστόσο, ότι οι διαφορετικές απόψεις είναι η πεμπτουσία της Δημοκρατίας. Ακολούθως, εξέφρασε την βεβαιότητά της, ότι θα συνεχίσουμε όλοι με την ίδια υπευθυνότητα και διάθεση για συνεργασία, γιατί ο στόχος είναι κοινός, και αφορά στην προκοπή και ευημερία των Ελλήνων και τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής. Μάλιστα, υπογράμμισε, ότι πρέπει να βρεθούν οι τρόποι για την ενίσχυση των ευάλωτων ομάδων για να ξεπεραστεί και αυτή η κρίση με τις λιγότερο δυνατές απώλειες, για το κοινωνικό σύνολο.

Ο Αλέξης Τσίπρας, από πλευράς του, εξέφρασε φόβους αναφορικά με τη διαμόρφωση ενός πολύ σύνθετου περιβάλλοντος στις εργασιακές σχέσεις και στις ατομικές ελευθερίες και πρόσθεσε ότι τα προβλήματα στην οικονομία, θα είναι μεγαλύτερα, από αυτά που έχουν υπολογιστεί, γιατί η ύφεση θα είναι βαθιά.

Επίσης, αναφερόμενος στα μέτρα της κυβέρνησης για την ενίσχυση των επιχειρήσεων, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τα χαρακτήρισε «ανεπαρκή» και «καθυστερημένα», ενώ για τις εργασιακές σχέσεις σημείωσε ότι φοβάται, πως βρισκόμαστε μπροστά σε έναν κίνδυνο μονιμοποίησης κάποιων έκτακτων συνθηκών, ενώ τόνισε ότι πρέπει να αξιοποιήσουμε σωστά και έγκαιρα τα πλεονεκτήματα που έχουμε, όπως η παρακαταθήκη της ρευστότητας, από τα προηγούμενα χρόνια.

Ακόμα ανέφερε την εκτίμησή του, ότι οι επιπτώσεις της κρίσης δεν θα είναι συμμετρικές τόσο σε γεωγραφικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο, αλλά θα διευρυνθούν οι ανισότητες και αυτό θα έχει επιπτώσεις και στη χώρα μας, καθώς βγαίνει και από μια δύσκολη οικονομική κρίση.

Απευθυνόμενος στη Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Α. Τσίπρας τόνισε ότι προσβλέπει σε μια ουσιαστική συνεργασία μαζί της, αν και τόνισε ότι γνωρίζει ότι ρόλος και οι αρμοδιότητες του Προέδρου της Δημοκρατίας, δεν είναι να παρεμβαίνει στα της εκτελεστικής εξουσίας, αλλά σημείωσε ότι και μόνο η ανάδειξη καίριων προβληματισμών, με στόχευση την εξομάλυνση των ανισοτήτων είναι κάτι ιδιαίτερα κρίσιμο.


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις