«Και η χώρα μου επίσης περνάει δύσκολες μέρες εδώ και επτά χρόνια, αλλά είμαστε σε μία πορεία να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό» δήλωσε ο Α. Τσίπρας στην πρώην πρόεδρο της Αργεντινής κατά την υποδοχή της, με την Αργεντίνα να υπογραμμίζει το ενδιαφέρον της για την Ελλάδα.
 
Σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική, κατά την έναρξη της συνάντησης τους, στον σύντομο διάλογο που είχαν μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, η Κίρχνερ υπογράμμισε την προσφορά της Ελλάδας στον πολιτισμό, και όχι μόνο, της Δύσης. Σημείωσε ότι από εδώ ξεκίνησε η Δύση και ότι πραγματικά οι σκέψεις για τη Δημοκρατία, για την οργάνωση και την πολιτιστική οργάνωση της Δύσης, χωρίς καμία αμφιβολία βασίζονται στην ιστορία της Ελλάδας.
 
Η πρώην ισχυρή γυναίκα της Αργεντινής εξέφρασε τη μεγάλη συγκίνηση της όταν αντίκρισε τον Παρθενώνα και πρόσθεσε πως ελπίζει να έχει την ευκαιρία αύριο να επισκεφθεί τον Παρθενώνα και το Μουσείο της Ακρόπολης.
 
Από τη μεριά του, ο Α. Τσίπρας, αφού υπογράμμισε τη σημασία της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς, σημείωσε πως η Αθήνα παρακολουθεί με ενδιαφέρον τις εξελίξεις στη Λατινική Αμερική.
 
«Πρέπει να σας πω επίσης ότι παρακολουθούμε πολύ στενά τις εξελίξεις στη Λατινική Αμερική. Εμείς οι Έλληνες παρότι βρισκόμαστε πολλά χιλιόμετρα μακριά από τη χώρα σας, αισθανόμαστε ότι έχουμε περίπου παρόμοια μενταλιτέ», προσέθεσε ο πρωθυπουργός. «Και ζήσαμε από κοντά και τις περιπέτειες σας αλλά και τα κατορθώματα σας», σημείωσε ο πρωθυπουργός για να υπογραμμίσει: «Και η χώρα μου επίσης περνάει δύσκολες μέρες εδώ και επτά χρόνια, αλλά είμαστε σε μια πορεία να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό».
 
«Θα ήθελα με μεγάλη χαρά να ακούσω και τα νέα σας», είπε ο Α. Τσίπρας στην Κ. Κίρχνερ, προσθέτοντας ότι είχε επισκεφθεί την Αργεντινή πριν από τέσσερα χρόνια.