Τσίπρας: Εκλογές για «να μην διαταραχθεί η οικονομία από την παρατεταμένη προεκλογική περίοδο»

Δεκτό έκανε το αίτημα του πρωθυπουργού για διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, καθώς το απόγευμα της Δευτέρας ο Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο και τον Προκόπη Παυλόπουλο, επικαλούμενος τους «κινδύνους για τις θυσίες του ελληνικού λαού» από μία παρατεταμένη προεκλογική περίοδο τεσσάρων μηνών. Στις 7 Ιουλίου οι εθνικές εκλογές, στις 20.00 κηρύσσει την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας, με την παρουσίαση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ.
George Vitsaras / SOOC
|
Τη διάλυση της Βουλής και την προσφυγή στις κάλπες της 7ης Ιουλίου ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας από τον Προκόπη Παυλόπουλο το απόγευμα της Δευτέρας, όπως ήταν αναμενόμενο, μετά την βαριά ήττα της 26ης Μαΐου στις ευρωεκλογές και τις εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση. 
 
«Όπως είναι γνωστό, προτίθεμαι να ζητήσω την προκήρυξη πρόωρων εκλογών» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την άφιξή του στο Προεδρικό Μέγαρο. 
 
«Έχοντας πλήρη αίσθηση ευθύνης σας ζητώ όπως διαλυθεί η Βουλή και προκηρυχθούν εκλογές για ανανέωση της λαϊκής εντολής» σημείωσε ο πρωθυπουργός, συμπληρώνοντας πως «Έχει δημιουργηθεί συνθήκη προεκλογικής περιόδου τεσσάρων μηνών που εγκυμονεί κινδύνους για τις θυσίες του ελληνικού λαού» και ζητώντας την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Ο Προκόπης Παυλόπουλος αποδέχθηκε το αίτημα του Α. Τσίπρα για πρόωρες εκλογές, ενώ πλέον αναμένονται οι τυπικές διαδικασίες για τη διάλυση της Βουλής και την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου. 
 

 
«Ήρθα σήμερα εδώ με δεδομένο ότι μετά τις ευρωεκλογές δημιουργήθηκε μια συνθήκη παρατεταμένης εκλογικής περιόδου κάτι που μπορεί να εγκυμονεί κινδύνους για την ομαλή πορεία της οικονομίας, με δεδομένο ότι έχουμε μπει σε έναν ενάρετο κύκλο ο οποίος δεν πρέπει να διαταραχθεί διότι αυτό θα σήμαινε πως οι θυσίες και οι κόποι του ελληνικού λαού θα διακινδύνευαν. Με αυτά τα δεδομένα και έχοντας πλήρως την αίσθηση αυτής της ευθύνης, σας ζητώ όπως διαλυθεί η Βουλή και προκηρυχθούν εθνικές εκλογές όπως προβλέπει το Σύνταγμα και ο νόμος για την ανανέωση της λαϊκής εντολής» δήλωσε ακόμη ο πρωθυπουργός.
 
 
Λίγη ώρα αργότερα, στις 20.00, ο Α. Τσίπρας αναμένεται να παρουσιάσει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στο Μέγαρο Μουσικής.

Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις