Συγκεκριμένα, αποχωρώντας λίγο πριν τις 6.30 από τα γραφεία, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ερωτηθείς από το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο για το κατά πόσον θα υπάρξει συμφωνία μέσα στον Απρίλιο, απάντησε:

«Ναι, θα έχουμε, αλλά ό,τι και να σας πω σήμερα είναι πρωταπριλιά, ό,τι και να σας πω δεν θα με πιστέψετε».

Νωρίτερα, σε ανακοίνωσή της, η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία συνεδρίασε υπό την προεδρία του Αλ. Τσίπρα, ανακοίνωσε ότι στηρίζει κυβέρνηση και διαπραγματευτική ομάδα για μια συμφωνία με μηδενικό δημοσιονομικό ισοζύγιο και για επάνοδο της χώρας στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού κεκτημένου στα εργασιακά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε παράλληλα επίθεση σε δανειστές, Ν.Δ. και Κώστα Σημίτη, επιρρίπτοντας στους πρώτους την ευθύνη για τη μη ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης και κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση για ατζέντα «άγριου νεοφιλελεύθερισμού».

Αναφερόμενο δε εμμέσως, σε πρόσφατη τηλεοπτική συνέντευξη του πρώην πρωθυπουργού, η Κουμουνδούρου έκανε λόγο για «συμμαχία των προθύμων», η οποία «τις τελευταίες μέρες ανασύρει μέχρι και τα φαντάσματα του παλιού πολιτικού συστήματος, όσους έχουν εδώ και χρόνια καταδικαστεί στη συνείδηση των πολιτών, με φανερό και μοναδικό στόχο το μέτωπο στον ΣΥΡΙΖΑ».