Σύμφωνα με τον Αλ. Τσίπρα, η Ελλάδα έλαβε στήριξη στο αίτημα να κλείσει η αξιολόγηση μέσα στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού κεκτημένου και των δημοκρατικών αξιών. «Αυτό το μήνυμα απομονώνει όσους έχουν παράλογες αξιώσεις, οι οποίες στο βάθος μπορεί να προσβλέπουν και σε διαιρέσεις», πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός. 

Παράλληλά, σημείωσε όι η Ε.Ε. έχει ανάγκη τον ευρωπαϊκό Νότο για την αποτελεσματική διαχείριση της προσφυγικής και μεταναστευτικής κρίσης, στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών αξιών, αλλά και για να ενισχύσει τον περιφερειακό της ρόλο για την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή. Ο κ. Τσίπρας επεσήμανε ότι πρέπει να ενισχυθούν οι προσπάθειες «για να γίνει η Ευρωπαϊκή Ένωση όραμα που θα εμπνέει τους ευρωπαϊκούς λαούς».

Δήλωσε επίσης ότι συμφωνήθηκε η συνέχιση των προσπαθειών για ενίσχυση της αλληλεγγύης πάνω στην οποία «χτίστηκε» η Ε.Ε., ενώ εξέφρασε τη στήριξη των ηγετών του Νότου για βιώσιμη λύση του Κυπριακού, καθώς και για επαναφορά της κοινωνικής συνοχής στις μεσογειακές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.