X
Πατήστε εδώ για να γίνετε συνδρομητής! Αν είστε ήδη Συνδεθείτε για να μη βλέπετε αυτό το μήνυμα
X

Συνδεθείτε μέσω TPP Community

Έχετε συνδεθεί επιτυχώς

Τσίπρας: «Στις 26 Γενάρη, αυτοδυναμία»

Για νεκρανάσταση του φόβου με την κινδυνολογία περί Grexit κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας ο οποίος στη διάρκεια της ομιλίας του στο διαρκές προγραμματικό συνέδριου του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε το στίγμα της πολιτικής του κόμματός του εάν αυτό κερδίσει τις εκλογές στις 25 Ιανουαρίου.
Nick Paleologos / SOOC
|

«Ο κος Σαμαράς κρύβεται από το φως και ανασύρει φαντάσματα … χωρίς κανένα σεβασμό στο αξίωμά του, σέρνει αυτό το χορό των ζόμπι» είπε και συνέχισε την επίθεσή του λέγοντας ότι χρησιμοποιεί τη λέξη αλήθεια σε μια εκστρατεία ψέματος.
Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι νικητής των εκλογών στις 25 Ιανουαρίου λέγοντας ότι στις 25 Γενάρη στην Ελλάδα ακουμπά και η δημοκρατική Ευρώπη.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η Ευρώπη που αλλάζει. Αντίθετα, ο κ. Σαμαράς είναι η οπισθοφυλακή του κυρίου Σόιμπλε στην Ευρώπη της λιτότητας που υποχωρεί» είπε.

Ο κ. Τσίπρας έκανε άνοιγμα σε όλες εκείνες τις δυνάμεις που επιθυμούν την αλλαγή τονίζοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ απλώνει το χέρι σε όλους όσοι θέλουν να απαλλαγεί η χώρα από το σημερινό εφιάλτη. Ανεξάρτητα από το κόμμα που ψήφιζαν μέχρι χτες».

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε την ανάγκη μιας αυτοδύναμης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και σημείωσε πως το «Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης» εγγυάται την οικονομική ασφάλεια και την αξιοπρεπή διαβίωσή για κάθε Έλληνα.

Οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ:

«Πρώτον: Παραμένουμε σταθεροί στην επιδίωξη πρωτογενώς ισοσκελισμένων προϋπολογισμών καθώς και στην ανάγκη εξαίρεσης από τον υπολογισμό του ελλείμματος του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων.

Δεύτερον: Επιδιώκουμε την συμφωνία για αναπτυξιακά εργαλεία, που θα συμβάλλουν στην συνολική ανάπτυξη που αφορά όλους τους πολίτες
Τρίτον: Προστατεύουμε το Τραπεζικό σύστημα στα πλαίσια της ΕΚΤ και εγγυόμαστε τις καταθέσεις των Ελλήνων πολιτών

Τέταρτον: Διαπραγματευόμαστε εντός των πλαισίων της ευρωπαϊκής ένωσης και των ευρωπαϊκών θεσμών στα πλαίσια μιας νέας ρεαλιστικής συμφωνίας εξυπηρέτησης του χρέους και ανάπτυξης της πραγματικής οικονομίας για αμοιβαία ωφέλεια, ώστε να επιτύχουμε τελικώς τους ακόλουθους στόχους:

Τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους της ονομαστικής αξίας του χρέους, ώστε να γίνει βιώσιμο με τεχνική που δεν θα ζημιώνει τους λαούς της Ευρώπης, αλλά μέσω των συλλογικών ευρωπαϊκών μηχανισμών. Έγινε για τη Γερμανία το 1953. Να γίνει και για την Ελλάδα το 2015.

«Ρήτρα ανάπτυξης» στην αποπληρωμή του, έτσι ώστε να εξυπηρετείται από την ανάπτυξη και όχι από το πλεόνασμα του προϋπολογισμού.
Περίοδος χάριτος, δηλαδή «moratorium» στην εξυπηρέτησή του, για την άμεση εξοικονόμηση πόρων για την ανάπτυξη και την επανεκκίνηση της οικονομίας
Εξαίρεση του προγράμματος δημόσιων επενδύσεων από τους περιορισμούς του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης για ορισμένη χρονική περίοδο.
Συμφωνία για «Ευρωπαϊκό New Deal», με δημόσιες επενδύσεις για την ανάπτυξη.
Ποσοτική χαλάρωση με απευθείας αγορά κρατικών ομολόγων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Ελπίζουμε ότι θα γίνει πραγματικότητα στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ στις 22 Ιανουαρίου.

Επίσης όπως ανέφερε ο κ. Τσίπρας το «Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης», περιλαμβάνει τους εξής τέσσερις πυλώνες για την αντιστροφή της κοινωνικής και οικονομικής αποδιάρθρωσης, την ανόρθωση της οικονομίας και την έξοδο από τη κρίση:

Α. Το πρόγραμμά μας για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης,
Β. Τα άμεσα μέτρα για την επανεκκίνηση της οικονομίας.
Γ. Το εθνικό σχέδιο για την ανάκτηση της εργασίας.
Δ. Τις μεταρρυθμίσεις για το θεσμικό και δημοκρατικό μετασχηματισμός της δημόσιας διοίκησης.


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις