Ο κ. Νετανιάχου έκανε πρώτος δηλώσεις χαρακτηρίζοντας τις συνομιλίες του με τον Πρωθυπουργό παραγωγικές, ενώ αναφέρθηκε στο τουριστικό ρεύμα από το Ισραήλ προς την Ελλάδα. Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός εξέφρασε την αισιοδοξία του πως  η ελληνική οικονομία θα ανακάμψει, χαρακτηρίζοντας σημανικές τις προσπάθειες που κάνει η κυβέρνηση στις μεταρρυθμίσεις. Ανέφερε μάλιστα ότι θα απευθύνει πρόσκληση στους επενδυτές να επενδύσουν στην Ελλάδα.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Έλληνας πρωθυπουργός, ο οποίος σημείωσε πως «Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια ουσιαστική ενίσχυση των σχέσεων των δύο χωρών. Βρισκόμαστε σε μια συνεργασία αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν πάντοτε τομείς που θα μπορούσαμε να βελτιώσουμε και να ενισχύσουμε τόσο στη φιλία των δύο λαών μας όσο και στην οικονομία, την έρευνα και την τεχνολογία». Πιο συγκεκριμένα, ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως μπορεί να γίνει πρόοδος στην συνεργασία των δύο χωρών στον αγροτοδιατροφικό τομέα, στις υδάτινες τεχνολογίες, στις θαλάσσιες μεταφορές, και σε άλλους τομείς. 

«Ένα από τα κεντρικά ζητήματα για τα οποία συνομιλήσαμε, είναι και οι τεράστιες ευκαιρίες στην ενεργειακή συνεργασία της Ανατολικής Μεσογείου. Αλλά και στην έρευνα, εξόρυξη και μεταφορά φυσικού αερίου προς την Ευρώπη».

Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε πως συμφωνήθηκε νέα συνάντηση στις αρχές του 2016 αλλά και τριμερής σύνοδος μεταξύ Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ ώστε να εξεταστούν τα βήματα που μπορούν να γίνουν για να έχουν ουσιαστικά αποτελέσματα οι συνομιλίες συνεργασίας. 

Τέλος, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως συζητήθηκαν οι εξελίξεις στη Συρία και η εξάπλωση του τζιχαντισμού, ενώ ανέφερε πως η κυβέρνηση, ως εταίρος του Ισραήλ και παραδοσιακός φίλος του παλαιστινιακού λαού, προβληματίζεται για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή και το Παλαιστινιακό, ενώ επιθυμεί να παίξει εποικοδομητικό ρόλο ώστε να τερματιστούν τα προβλήματα στην περιοχή. 

«Η Ιερουσαλήμ ήταν πάντα ο τόπος συμβίωσης διαφορετικών πολιτισμών. Πρέπει να διαφυλάξουμε την πολυπολιτισμικότητα στη Μέση Ανατολή», έκλεισε ο πρωθυπουργός.