Ο Έλληνας Πρωθυπουργός, που πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στην ιρανική πρωτεύουσα, σημείωσε ότι οι δύο χώρες μπορούν να συνεργαστούν σε θέματα τεχνολογίας, καινοτομίας, ενέργειας, εμπορίου, πολιτισμού και ναυτιλίας.

Κατά την επίσκεψή του στο τεχνολογικό πάρκο της Τεχεράνης, ο Α. Τσίπρας είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον επικεφαλής του τεχνολογικού πάρκου, Μαχντί Τσαφαρίνια, ο οποίος τον χαρακτήρισε ως τον πιο ανεξάρτητο ηγέτη της Ευρώπης.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι είναι επιλογή της κυβέρνησης να αναπτύξει σχέσεις στρατηγικού χαρακτήρα με το Ιράν και διαβεβαίωσε τους Ιρανούς ότι η Ελλάδα θα γίνει γέφυρα που θα ενώσει ενεργειακά, οικονομικά και εμπορικά το Ιράν με την ΕΕ.

Την ελληνική αντιπροσωπεία απαρτίζουν ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, ο υπουργός Περιβάλλοντος Πάνος Σκουρλέτης, ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας και ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας του ΥΠΕΞ, Γιώργος Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία του Ιράν, συμπεριλαμβανομένων του Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ και του προέδρου Χασάν Ρουχανί.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ