Υπενθυμίζεται ότι σε τηλεοπτική συζήτηση στο Mega, o βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, αφού αναφέρθηκε στα προγράμματα της κυβέρνησης που κατά τον ίδιο «επιδοτούν την εργασία», στη συνέχεια παρέθεσε μία εκτός πραγματικότητας άποψη σχετικά με την αδυναμία ανέργων να βρουν εργασία. «Είναι σημαντικό να ενημερώνεται ο κόσμος για τα προγράμματα του ΟΑΕΔ, διότι πολλές φορές ακούμε για ανέργους που ψάχνουν για δουλειά και δεν έχουν στον ήλιο μοίρα αλλά δεν ψάχνουνε στο ίντερνετ, να δούνε τι υπάρχει από προγράμματα» υποστήριξε και συνέχισε:

«Ανάλυση» Κυρανάκη για τους ανέργους που «δεν ψάχνουν» και «τρέχουν σε πολιτικά γραφεία»

«Υπάρχουν προγράμματα που είνια άγνωστα στον κόσμο. Διότι ο κόσμος..πάρα πολύς κόσμος, όχι όλοι, δεν ψάχνει». Ο Κυρανάκης επέμεινε στην ανάλυσή του λέγοντας ξανά «δεν λέω ότι φταίει ο κόσμος, λέω απλά να ψάχνει. Το βλέπω και στη δική μου γένια, πάρα πολλές φορές υπάρχουν νέα παιδιά που πηγαίνουν από πολιτικό γραφείο σε πολιτικό γραφείο για να ψάξουν δουλειά, αλλά δεν κάθονται να κάνουν μια σωστή δόμηση βιογραφικού, ενώ έχουν τα πτυχία.»

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει: «ακούμε εδώ και μέρες ότι η έλλειψη ατομικής ευθύνης των νέων, βρίσκεται πίσω από την αύξηση των κρουσμάτων», ενώ «σήμερα ακούσαμε ότι και για την αύξηση της ανεργίας, η έλλειψη ατομικής ευθύνης των νέων, είναι η αιτία».

«Στην Ελλάδα της Δεξιάς, αν είσαι νέος φταις. Αν είσαι άνεργος φταις. Αν είσαι μαθήτρια φταις. Αν είσαι εργαζόμενη φταις. Αν είσαι εκπαιδευτικός φταις», τόνισε και κατέληξε:

«Ας μην επιτρέψουμε σε μια κυνική κυβέρνηση να μετατρέψει την ελληνική κοινωνία σε αρένα κοινωνικού κανιβαλισμού».

Tη διαφορά αριστεράς – δεξιάς βλέπει ο Κυρανάκης

«Η κριτική που μου ασκεί σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας, ο Τσακαλώτος και οι σύντροφοί τους είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για να εξηγήσουμε μια ακόμα διαφορά αριστεράς-δεξιάς», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook ο Κώστας Κυρανάκης.

Ο βουλευτής της ΝΔ προσθέτει: «Η αριστερά απέδειξε τόσα χρόνια ότι βλέπει τον άνεργο ως ένα ανήμπορο, μίζερο άνθρωπο. Τον θέλει εξαρτημένο από την κρατική ελεημοσύνη και μόνο αυτήν. Αν ο άνεργος βρει δουλειά και γίνει ανεξάρτητος οικονομικά, δεν έχει αξία για την αριστερά γιατί δεν μπορεί να του πουλήσει επιδόματα. Εμείς βλέπουμε τον άνεργο άνθρωπο ως έναν ικανό υποψήφιο για μια θέση εργασίας. Που αν προσπαθήσει, ψάξει, βελτιώσει δεξιότητες, κινηθεί με δυναμισμό και πίστη στις δυνατότητές του, μπορεί να βρει μια καλή δουλειά, όχι ένα επίδομα. Όλοι οι πρώην άνεργοι που σήμερα έχουν βρει δουλειά, θα σας πουν ότι το κατάφεραν με προσπάθεια. Εμείς θέλουμε μια κοινωνία που ανταμείβει αυτούς που προσπαθούν, αυτούς που παλεύουν».