Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, μέχρι τις 3 Σεπτεμβρίου «κηρύσσονται σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας ο Δήμος Τυρνάβου και η Δημοτική Ενότητα Ποταμιάς του Δήμου Ελασσόνας της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, καθώς και ο Δήμος Φαρκαδόνας της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν λόγω της ισχυρής σεισμικής δόνησης που εκδηλώθηκε στις 03-03-2021 στις παραπάνω περιοχές».

Παράλληλα, προβλήματα υπάρχουν στο Μεσοχώρι, στη Μαγούλα και στο Αμούρι, περιοχές που παραμένουν χωρίς ρεύμα.  Σχετικά με τις αυτοψίες, μέχρι χθες, είχαν πραγματοποιηθεί 294 σε Δαμάσι, Μεσοχώρι, Ζάρκο, Τύρναβο, Ραχούλα, Μαγούλα, Αμυγδαλέα και Μάνδρα και προέκυψε ότι 176 κτίρια είναι μη κατοικήσιμα.

Ζημιές από τον σεισμό σε Ελασσόνα – Λάρισα και κάλεσμα Πολιτικής Προστασίας να μείνουν έξω οι κάτοικοι

Την ίδια στιγμή, κι ενώ συνεχίζονται οι καταγραφές των ζημιών, αναζητούνται διευκρινίσεις και για τα περιοριστικά μέτρα λόγω πανδημίας, καθώς η αναστολή ισχύς τους τελειώνει το Σάββατο.  Στο πλαίσιο αυτό ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, ζήτησε να μην ισχύσουν τα μέτρα που έχουν αποφασιστεί για την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας.