Αφορμή για να γίνουν γνωστά τα περιστατικά στάθηκαν καταγγελίες μέσω κοινωνικών δικτύων, που ανέφεραν πως αστυνομικοί εισέβαλαν την Κυριακή στον κινηματογράφο ΑΕΛΛΩ, έπειτα από καταγγελία πως την ταινία παρακολουθούν ανήλικοι. Κατά τις δημοσιεύσεις, στην αίθουσα βρέθηκαν δυνάμεις των ΕΚΑΜ και έβγαλαν από τον χώρο παιδιά κάτω των 18 ετών, ακόμα και σε περιπτώσεις που βρίσκονταν εκεί συνοδεία γονέων.

Πράγματι, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών, η αξιωματικός υπηρεσίας του αστυνομικού τμήματος επί της οδού Θήρας, στην περιοχή που βρίσκεται ο κινηματογράφος, επιβεβαίωσε πως δέχθηκε τέτοια καταγγελία, και μάλιστα από υπαλλήλους του υπουργείου Πολιτισμού. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η καταγγελία ανέφερε πως ανήλικοι βρίσκονταν στην αίθουσα, με την αστυνομική πηγή να μην επιβεβαιώνει τίποτα παραπάνω, ενώ από τον κινηματογράφο αναμένεται να υπάρξει επίσημη τοποθέτηση τη Δευτέρα. Σημειώνεται επίσης πως η ίδια αστυνομική πηγή κάνει λόγο για δύο αστυνομικούς και όχι για «εισβολή ΕΚΑΜ».

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί πως στα κοινωνικά δίκτυα πληθαίνουν οι αναρτήσεις που επιβεβαιώνουν το περιστατικό της απομάκρυνσης ανήλικων και των γονέων τους, ενώ ρεπορτάζ της εφημερίδας «Έθνος» από αντίστοιχο περιστατικό του Σαββάτου έρχεται να επιβεβαιώσει έτι περαιτέρω τις πληροφορίες.

Σύμφωνα με το Έθνος, το Σάββατο και μάλιστα σε μεσημεριανή παράσταση στα Village Αμαρουσίου, αστυνομικοί μπήκαν στην αίθουσα και έδωσαν εντολή να ανάψουν τα φώτα για να ελέγξουν εάν υπάρχουν ανήλικοι. Μάλιστα, έβγαλαν από την αίθουσα όσους βρήκαν, και τους οδήγησαν στο τμήμα για αρκετές ώρες, ενώ κάποιοι συνοδεύονταν από τους γονείς τους. Μάλιστα, κατά το δημοσίευμα της ΕΦΣΥΝ, κατά τον αστυνομικό έλεγχο στο Μαρούσι συνελήφθη ο υπεύθυνος του κινηματογράφου, ενώ αργότερα αφέθηκε ελεύθερος με εντολή εισαγγελέα.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως σύμφωνα με όλες τις αναφορές στα κοινωνικά δίκτυα, αλλά και τα δύο ρεπορτάζ των εφημερίδων, η καταγγελία έγινε από υπάλληλο του υπουργείου Πολιτισμού, ο οποίος μάλιστα φέρεται να είχε ειδοποιήσει και εισαγγελέα, για να μπορεί να διακοπεί η προβολή της ταινίας.

Υπό το βάρος της αναστάτωσης που έχει προκαλέσει η είδηση το βράδυ της Κυριακής, το υπουργείο Πολιτισμού εξέδωσε ανακοίνωση κατά την οποία «κατηγορηματικά την είδηση ότι έδωσε οποιαδήποτε εντολή στις αστυνομικές αρχές να παρέμβουν σε κινηματογραφικές αίθουσες», χωρίς όμως να διαψεύδει την πληροφορίες για υπάλληλό του. Μάλιστα, όπως αναφέρεται, η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, έχει δώσει εντολή για να διακριβωθεί εάν οι σχετικές πληροφορίες «αληθεύουν», με την ανακοίνωση του ΥΠΠΟ να υποστηρίζει ότι «σε περίπτωση που εξακριβωθεί ότι οι καταγγέλλοντες είναι πράγματι υπάλληλοι του ΥΠΠΟΑ, θα κινηθούν οι προβλεπόμενες από τον Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα διαδικασίες».