Σύμφωνα με την ίδια έκθεση, το συγκεκριμένο «έθιμο» εμφανίζεται σε 30 συνολικά χώρες ενώ, τα περισσότερα από τα μισά θύματα βρίσκονται σε Ινδονησία, Αίγυπτο αλλά και Αιθιοπία, ενώ σε κάποιες άλλες από αυτές η κλειτοριδεκτομή επιβάλλεται σχεδόν στο σύνολο των κοριτσιών στην ηλικία της προεφηβείας και εφηβείας.

Σε κάθε περίπτωση, η UNICEF διευκρινίζει πως ο συγκεκριμένος αριθμός των 200 εκατομμυρίων είναι ο ελάχιστος καταγεγραμμένος, με τον πραγματικό να είναι άγνωστος και, κατά πάσα πιθανότητα, πολύ μεγαλύτερος.

Ειδικά για Σομαλία, Γουινέα και Τζιμπουτί που εμφανίζουν το υψηλότερο ποσοστό των κοριτσιών και των γυναικών ηλικίας 15 έως 49 ετών που έχουν υποστεί τον βάναυσο αυτό ακρωτηριασμό, η επικεφαλής της έρευνας η οποία και την υπογράφει, Claudia Cappa, αναφέρει πως αν ένα κορίτσι γεννηθεί σε κάποια από αυτές τις χώρες έχει μόνο μία πιθανότητα στις 10 να καταφέρει να περάσει στην ενηλικίωσή της σωματικά ακέραια.

Η Cappa προσέθεσε πως συνολικά, τουλάχιστον 44 εκατομμύρια είναι τα κορίτσια κάτω των 14 ετών που έχουν υποβληθεί στην «επέμβαση» με τις Γκάμπια, Μαυριτανία και Ινδονησία να θεωρούνται οι πλέον επικίνδυνες χώρες για τις ηλικίες αυτές.