Μιλώντας από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, ο πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε πως η κυβέρνηση θα σύρει τη χώρα σε εκλογές λάσπης, προσθέτοντας πως «δεν υπάρχουν καθαροί νικητές και ηττημένοι», ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι η κοινωνία «θέλει να φύγουμε απ’ αυτό το τοξικό περιβάλλον και να μιλήσουμε για το μέλλον

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», ο Κ. Μητσοτάκης δήλωσε σε δημοσιογράφο των Financial Times ότι τάσσεται υπέρ μιας κυβέρνησης τεχνοκρατών και επανέλαβε ότι το κόμμα του είναι συντεταγμένο στην ατζέντα των μεταρρυθμίσεων. Παράλληλα, υποστήριξε πως είναι αδιαπραγμάτευτη η θέση του κόμματος του ως προς αυτή την κατεύθυνση.

Τόνισε ότι ο μεγαλύτερος εχθρός του στην επίτευξη μιας ισχυρής πλειοψηφίας στις εκλογές είναι «ο κυνισμός και η απογοήτευση με το πολιτικό σύστημα», αν και εκτίμησε πως έχουν συντελεστεί αλλαγές στην ελληνική κοινωνία και οι πολίτες είναι έτοιμοι να ζητήσουν «σαφή πολιτική αλλαγή».

Τέλος, υποστήριξε πως οι επενδύσεις θα ενισχυθούν «με την αποκατάσταση της αξιοπιστίας της ελληνικής κυβέρνησης, μετά τις επόμενες εκλογές» και επανέλαβε ότι ο Αλέξης Τσίπρας «έχει απογοητεύσει τον κόσμο», ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση για υπερφορολόγηση των πολιτών.