Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης Καραμανλή Ευάγγελος Αντώναρος τάχθηκε υπέρ του διαλόγου των πολιτικών δυνάμεων τονίζοντας ότι «οι μεγάλες πολιτικές δυνάμεις και οι δυνάμεις που έχουν περάσει από την διακυβέρνηση της χώρας όπως το ΚΙΝΑΛ έχουν υποχρέωση να μιλούν μεταξύ τους».
 
Επιπλέον, σημείωσε ότι σχεδόν πάντα θεσμικά την πρωτοβουλία για κάλεσμα διαλόγου την έχει ο πρωθυπουργός, ενώ ο «κ. Μητσοτάκης εν προκειμένω, έχει υποχρέωση να ανταποκρίνεται». Στη συνέχεια, σχολίασε πως «κακώς ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε “όχι σε όλα” πριν έρθει στην εξουσία, κακώς η ΝΔ τώρα που βρίσκεται στην αντιπολίτευση λέει “όχι σε όλα”» και αναρωτήθηκε «δεν υπάρχουν πράγματα που αν αποφασιστούν από κοινού μπορούν να ωφελήσουν το 90% των πολιτών;».
 
Πυρά εξαπέλυσε κατά των «όψιμων νεοεισελθέντων πολιτικών στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας» υπογραμμίζοντας ότι «από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα μέχρι σήμερα είχαμε απόλυτα δημοκρατικές εναλλαγές κομμάτων στην ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας, δεν μπορούν αυτές οι απόψεις που θυμίζουν χούντα, που εκφράστηκαν από κάποιους όψιμους νεοεισελθέντες στο χώρο της ΝΔ πολιτικούς, να αμαυρώσουν ούτε τη δημοκρατική διαδρομή του τόπου ούτε την δημοκρατική ευαισθησία της μεγάλης Κεντροδεξιάς παράταξης, που ήταν μέχρι πρότινος η ΝΔ».
 
Υπενθυμίζεται ότι στις 23 Αυγούστου ο ίδιος κατηγόρησε τους Άδωνι Γεωργιάδη και Μάκη Βορίδη ότι «σκέφτονται ακόμη με μυαλά χούντας, ότι οι Αριστεροί πρέπει να πέσουν όλοι στην πυρά».
 
Και προσέθεσε: «Λέω μέχρι πρότινος, γιατί έχουν παρεισφρήσει αυτά τα απαράδεκτα στοιχεία, που έχουν ακροδεξιές απόψεις και με τις οποίες τόσο επί Κωνσταντίνου Καραμανλή όσο και αργότερα εμείς δεν θέλαμε και δεν μπορούσαμε λόγω του δημοκρατικού μας φρονήματος να έχουμε καμία σχέση. Θέλω να πιστεύω ότι ο κ. Μητσοτάκης θα τραβήξει ακόμη πιο δυνατά το αυτί σε αυτούς που έχουν στο μυαλό τους τέτοιες προσεγγίσεις».
 
Αναφορικά με την διακυβέρνηση του Κωνσταντίνου Καραμανλή είπε ότι «μετά τη δικτατορία επέβαλε την εθνική συμφιλίωση και εφάρμοσε οικονομική πολιτική με κοινωνικό πρόσημο, και αυτά μαζί με την ένταξη στην ΕΕ είναι ο ακρογωνιαίος λίγος πάνω στον οποίο πρέπει να κινείται η ΝΔ. Εάν κάποιοι νομίζουν ότι πρέπει με φωνές ή εναγκαλισμούς ακραίων στοιχείων να τα ακυρώσουν στην πράξη, κάνουν πολύ μεγάλο λάθος».