Μιλώντας στην εκπομπή «Online» του τηλεσταθμού Mega, ανέφερε πως δεν πιστεύει ότι είναι λογικό να επιμείνουν οι συνομιλητές της κυβέρνησης σε πρόταση που δεν έχει καν τη νομιμοποίηση κοινοβουλευτικής ομάδας στο ελληνικό κοινοβούλιο και πως αν οι δανειστές δεν υποχωρήσουν από το πεντασέλιδο κείμενο προφανώς δεν μπορεί να συναινέσει η κυβέρνηση. «Σε καμία περίπτωση δεν έχουμε σκοπό να αφήσουμε τη χώρα ξεκρέμαστη» υπογράμμισε.

Υποστήριξε ότι όλες οι πλευρές που κάθονται στο τραπέζι αντιλαμβάνονται ότι δεν συμφέρει κανέναν να μη γεφυρωθούν οι διαφωνίες, και σημείωσε: «Αυτή τη στιγμή κανένας δεν θέλει τη ρήξη και ο τρόπος που το δηλώνω αυτό τώρα μπορεί να σημαίνει και σειρά πράγματα, όχι μόνο από την πλευρά της κυβέρνησης, αλλά και των θεσμών».

Συμφωνία με την Κωνσταντοπούλου

Σχετικά με την κίνηση της προέδρου του Κοινοβουλίου Ζωής Κωνσταντοπούλου να επιστρέψει την έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδας, ο Γ. Σακελλαρίδης είπε ότι «η Ζ. Κωνσταντοπούλου είναι πρόεδρος της Βουλής και από τη δική της θέση έχει την άποψη και το δικαίωμα να πράξει με όποιον τρόπο επιθυμεί».

Τόνισε ότι αν και εκείνος μπορεί να μην το διατύπωνε με τους ίδιους όρους, με την ίδια ένταση, συμφωνεί με την ουσία της κριτικής της Ζ. Κωνσταντοπούλου, γιατί, όπως συμπλήρωσε, «δεν είναι ότι ο Γ. Στουρνάρας αμφισβήτησε την πολιτική της κυβέρνησης, όμως ο Γ. Στουρνάρας υπερέβη κατά την άποψή μου τον ρόλο του, ως αυτός που οφείλει να διασφαλίζει τη σταθερότητα του συστήματος».