Απαντώντας στον σχολιασμό της Νέας Δημοκρατίας αλλά και του Γ.Βρούτση σχετικα το νέο νομοσχέδιο που αφορά τις ασφαλιστικές εισφορές, το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, υπογραμμίζει ότι «για πολλοστή φορά η ΝΔ αποδεικνύει ότι έχει πάρει διαζύγιο όχι μόνο με την αλήθεια αλλά και με τα ασθενέστερα κοινωνικά στρώματα. Όπως ακριβώς έκανε με τη μη ψήφιση της έκτακτης οικονομικής παροχής 630 εκατομμυρίων ευρώ σε 1,6 εκατομμύρια συνταξιούχους, έτσι και τώρα επιχειρηματολογεί κατά σειράς μέτρων που διευκολύνουν εκατομμύρια ασφαλισμένους.Συγκεκριμένα: για πρώτη φορά με τον πρόσφατο νόμο που ψηφίστηκε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο θεσμοθετήθηκε η δυνατότητα μερικής καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών. Η δυνατότητα δηλαδή των ασφαλισμένων, στις περιπτώσεις που για κάποιο διάστημα αδυνατούν να καταβάλλουν το σύνολο των ασφαλιστικών τους εισφορών, να καταβάλλουν ένα ποσό που οι ίδιοι θα επιλέξουν, ώστε να μην υπόκειται το σύνολο σε προσαυξήσεις αλλά μόνο το μέρος εκείνο που δεν έχει καταβληθεί.»

Διερωτάται, λοιπόν, το υπουργείο Εργασίας, αν είναι καλύτερο «να επιβαρύνονται με προσαυξήσεις οι ασφαλισμένοι για το σύνολο των εισφορών που δεν καταβάλλουν, όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα, ή να έχουν τη δυνατότητα να καταβάλουν το μέρος που μπορούν, ώστε να αποτρέψουν τις προσαυξήσεις για το ποσό αυτό ; Διευκολύνει αυτή η ρύθμιση ή όχι τους ασφαλισμένους ;»

Τέλος, ως προς την τακτική της Νέας Δημοκρατίας, σχολιάζει ότι «αντί για πολιτικά επιχειρήματα ή την υποβολή εναλλακτικών προτάσεων, τις προσωπικές επιθέσεις, τους χαρακτηρισμούς και τις ύβρεις. Στον δρόμο αυτό δεν πρόκειται να την ακολουθήσουμε. Αποκαθιστούμε την αλήθεια αλλά δεν αναλωνόμαστε σε μία άγονη αντιπαράθεση. Παραμένουμε προσηλωμένοι στον καθημερινό μας στόχο για την υπεράσπιση του κόσμου της εργασίας».

Σημειώνεται ότι πριν λίγες ημέρες, ο Γ.Βρούτσης είχε κατηγορήσει το Υπουργείο Εργασίας για «νέα εξαπάτηση», χαρακτηρίζοντας την Ε. Αχτσιόγλου «άξια συνεχιστή στο δρόμο με τα ψέματα που χάραξε ο προκάτοχός της κ. Κατρούγκαλος».