Επιπλέον, ζητούν την απελευθέρωση των συγγενών των κρατουμένων για συμμετοχή στην οργάνωση Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς.
Σύμφωνα με ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο, ζητούν επίσης την οριοθέτηση των ζητημάτων περί επεξεργασίας και χρήσης του γενετικού υλικού (DNA), με βάση το οποίο, όπως αναφέρουν «έχουν στηθεί σκευωρίες και καταδίκες αγωνιστών».

Μοτοπορεία στα Προπύλαια

Το απόγευμα έχουν προγραμματίσει μοτοπορεία στα Προπύλαια (17:00) και συγκέντρωση στις φυλακές Κορυδαλλού (18:00). Επίσης, το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στο Σύνταγμα (12:00) και την Τρίτη πορεία στο Μοναστηράκι (18:00).
 

Κατάργηση «κουκουλονόμου»

«Η κατάργηση του 'κουκουλονόμου' και του 'τρομονόμου', που έχουν χρησιμοποιηθεί από το καθεστώς για να αναβαθμίσουν κατηγορητήρια και να φουσκώσουν ποινές, αφορούν άμεσα κάθε αγωνιζόμενο υποκείμενο που αμφισβητεί την αστική νομιμότητα. Γι’ αυτό και αντιλαμβανόμαστε την αλληλεγγύη με τους κρατούμενους αγωνιστές ως αναπόσπαστο κομμάτι του αγώνα, ως μια αμοιβαία και πολύμορφη σχέση» αναφέρουν στην ανακοίνωση.

«Προτάσσουμε την πολύμορφη δράση, τη δημιουργία υποδομών, την όξυνση και την αλληλοϋποστήριξη όλων των αγώνων. Εκτιμάμε ότι η δράση του κινήματος αλληλεγγύης μπορεί να ενισχύσει καταλυτικά την απεργία των συντρόφων/συντροφισσών, συμβάλλοντας αφενός στην δικαίωση όλων των αιτημάτων τους, αφετέρου στην δημιουργία μιας ακόμα παρακαταθήκης για τους αγώνες που έπονται» συνεχίζουν.

«Ένα μαχητικό κίνημα αλληλεγγύης, σε συνάρτηση με την δυναμική της ίδιας της απεργίας των συντρόφων, μπορεί να τσακίσει προκαταβολικά την όποια 'μερική' οπισθοχώρηση ή την ονομαστική και μόνο τροποποίηση των νομοσχεδίων, που ενδεχομένως θα επιχειρήσει το κράτος κατά την απόπειρά του να διαχειριστεί την απεργία πείνας» προσθέτουν.
 

Κέντρο λόγου και δράσης

«Για όλους τους παραπάνω λόγους προβαίνουμε στην κατάληψη του κτηρίου της Νομικής σχολής, επιχειρώντας να δημιουργήσουμε ένα πολύμορφο κέντρο λόγου και δράσης, μέχρι τη δικαίωση και του τελευταίου ή της τελευταίας απεργού πείνας», καταλήγει η ανακοίνωση.