Στην ανακοίνωση της κατάληψης αναφέρεται χαρακτηριστικά: 

«Ο Ν. Ρωμανός παρακολούθησε με επιτυχία το 1/3 των μαθημάτων και εργαστηρίων ακριβώς όπως προέβλεπε η τροπολογία. Βάσει αυτού είχε το δικαίωμα με την έναρξη του εαρινού εξαμήνου του 2015 να παρακολουθεί κανονικά τα μαθήματα της σχολής του στο ΤΕΙ Αθήνας με την προβλεπόμενη ηλεκτρονική επιτήρηση. Παρόλα αυτά το κράτος με την πρόφαση της υλικοτεχνικής ανεπάρκειας του ηλεκτρονικού συστήματος παρακολούθησης (βραχιολάκι), καθώς και το σκόπιμα ασαφές περιεχόμενο της τροπολογίας ως προς το ποιος είναι υπεύθυνος για την  τελική απόφαση για το αν τελικά δικαιούται ο Ν. Ρωμανός τις εκπαιδευτικές άδειες ή όχι, κωλυσιεργεί μέχρι και σήμερα τις διαδικασίες, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να πάρει τις εκπαιδευτικές άδειες και να παρακολουθήσει τα μαθήματα.»

Σκοπός της κατάληξης, σύμφωνα με την ανακοίνωση είναι «ως συνέχεια και αναπόσπαστο κομμάτι των αγώνων των πολιτικών κρατουμένων, είναι να επαναφέρει το ζήτημα του Ρωμανού στην επικαιρότητα γνωστοποιώντας παράλληλα τον αγώνα της Εύης Στατήρη μέσω του σαμποτάζ στην ομαλή λειτουργία του Τ.Ε.Ι.»

Διοίκηση ΤΕΙ: Η συνεχιζόμενη κατάληψη δημιουργεί σωρεία προβλημάτων

«Οι εν λόγω καταληψίες επικαλούνται τη διευκόλυνση των σπουδών του έγκλειστου Ν. Ρωμανού, φοιτητή του Ιδρύματος, θέμα για το οποίο το Ίδρυμα έχει τοποθετηθεί θετικά», αναφέρει η δίοικηση του ΤΕΙ Αθήνας σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα.

Και συνεχίζει τονίζοντας ότι «η κατάληψη έχει δημιουργήσει σωρεία προβλημάτων και καθυστερήσεων στις λειτουργίες του Ιδρύματος (όπως διακοπή της εξεταστικής περιόδου, της έναρξης των μεταπτυχιακών σπουδών του Ιδρύματος, των εγγραφών των πρωτοετών φοιτητών, της αξιολόγησης του εκτάκτου εκπαιδευτικού προσωπικού κ.λπ.).

Η Διοίκηση του Ιδρύματος καταδικάζει την ενέργεια αυτή και καλεί τους καταληψίες να σεβαστούν το κοινωνικό σύνολο, την προάσπιση των δημόσιων αγαθών και τη συνέχιση των λειτουργιών του Ιδρύματος, διακόπτοντας άμεσα την έκνομη δραστηριότητά τους» καταλήγει η ανακοίνωση.

Η αντίδραση της υπουργού

Ο πρόεδρος του ΤΕΙ Μιχάλης Μπρατάκος ενημέρωσε σήμερα για το θέμα την υπηρεσιακή υπουργό Παιδείας Φρόσω Κιάου, η οποία ζήτησε να σταματήσει αμέσως η κατάληψη διότι έχει ως αποτέλεσμα την αναστολή όλων των λειτουργιών του ιδρύματος.)

Κατά την υπουργό, η διαμαρτυρία δεν μπορεί να εκφράζει την βούληση του ίδιου του Ρωμανού, ο οποίος είναι ασφαλώς αντίθετος στο γεγονός ότι με την κατάληψη του ιδρύματος  αποκλείεται το σύνολο των συμφοιτητών του από την έναρξη του νέου ακαδημαϊκού έτους.