Τις προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες θα συμμετάσχει ο πρωθυπουργός στη Διάσκεψη της Γενεύης, περιέγραψε ο ίδιος κατά τη διάρκεια του διαλόγου που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων (και υπουργό Εθνικής Άμυνας), Πάνο Καμμένο.
 
«Το θέμα τώρα είναι», ακούστηκε να λέει ο πρωθυπουργός, «μόλις έχουμε τις πρώτες ενδείξεις για το state of play (σ.σ. την πορεία των εργασιών) για τη διαπραγμάτευση στη Γενεύη, θα έχουμε μια καλύτερη εικόνα για το αν θα εκπροσωπηθούμε σε επίπεδο πρωθυπουργού ή αν θα αναλάβουν οι υπουργοί Εξωτερικών. Το θετικό είναι, και το επανέλαβα και στη συνομιλία μου με τον Τούρκο Πρόεδρο, ότι αυτό που έχει σημασία είναι να δούμε πού μπορούμε να φτάσουμε».
 
Ειδικότερα, «αν διαφανεί πιθανότητα λύσης, εγώ είμαι διατεθειμένος να παραστώ στη Γενεύη. Αν δεν διαφανεί, τότε οι υπουργοί Εξωτερικών θα πρέπει να αναλάβουν να φτάσουν τις συνομιλίες μέχρι εκεί που μπορούν να πάνε…», σε μια διαδικασία που θα έχει συνέχεια δηλαδή.
 
Και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συμπέρανε, «αυτή είναι μια κατάκτηση σημαντική, διότι μας δίνει τη δυνατότητα να παλέψουμε για λύση χωρίς να είμαστε με την πλάτη στον τοίχο».
 
Από την πλευρά του, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας υπογράμμισε τη σημασία διαμόρφωσης «μιας εθνικής γραμμής που βάζει ως προϋπόθεση την αποχώρηση των στρατευμάτων κατοχής μέχρι τον τελευταίο στρατιώτη, και την άρση των εγγυήσεων». Διαπίστωση που βρήκε σύμφωνο τον πρωθυπουργό, που συμπλήρωσε λέγοντας πως «είναι ένας κοινός άξονας Αθήνας-Λευκωσίας, και από ό,τι είδα σήμερα, διαμορφώνεται ένα πλαίσιο πολιτικής συναντίληψης με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις».
 
«Επιτέλους σε κάτι να αποκτήσουμε κοινή εθνική γραμμή…», έκλεισε το διάλογο ο Π. Καμμένος.
 
Σημειώνεται πως με την συνάντηση του Αλ. Τσίπρα με τον Πάνο Καμμένο, έκλεισε ο κύκλος ενημέρωσης των πολιτικών αρχηγών από τον πρωθυπουργό. Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, τους οποίους και ενημέρωσε για την πορεία των διαπραγματεύσεων, καθώς και για την στάση που θα κρατήσει η ελληνική κυβέρνηση.