Το σχέδιο επίσης «τονίζει πως η απομάκρυνση άμαχου πληθυσμού πρέπει να γίνεται σε εθελοντική βάση και σε τελικούς προορισμούς της επιλογής των αμάχων και θα πρέπει να παρέχεται προστασία σε όλους τους πολίτες που επιλέγουν ή έχουν εξαναγκαστεί να αποχωρήσουν και σε όσους επιλέγουν να παραμείνουν στα σπίτια τους».

Η απομάκρυνση αμάχων και ανταρτών από τις περιοχές που έλεγχαν μέχρι πρόσφατα αντάρτες στο Χαλέπι, σταμάτησε την Παρασκευή έπειτα από απαιτήσεις των φιλοκυβερνητικών δυνάμεων για παράλληλη απομάκρυνση πληθυσμών από δύο σιιτικά χωριά που βρίσκονται υπό πολιορκία από αντικαθεστωτικές δυνάμεις.

Δεν είναι σαφής η στάση που θα κρατήσει η Ρωσία στην ψηφοφορία επί του γαλλικού σχεδίου. Πριν την διαβίβαση του εγγράφου στα μέλη του ΣΑ, ο πρεσβευτής της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη, Βιτάλι Τσούρκιν είχε δηλώσει την Παρασκευή πως: «Αν πρόκειται για ένα λογικό σχέδιο και το δούμε γραπτώς διατυπωμένο, γιατί να μην το συζητήσουμε;».

Πρόσθεσε όμως ότι η αποστολή διεθνών παρατηρητών στη Συρία θα έπαιρνε «εβδομάδες» καθώς θα απαιτούσε προετοιμασία, αν όχι κι εκπαίδευση.

Το προσχέδιο ψηφίσματος απαιτεί από τον Γενικό Γραμματέα των ΗΕ Μπαν Κι Μουν να «μετακινήσει προσωπικό ανθρωπιστικής βοήθειας των ΗΕ που βρίσκεται ήδη επί του πεδίου ώστε να επιβλέψει επαρκώς, ουδέτερα και άμεσα την διαδικασία απομάκρυνσης αμάχων και ανταρτών από τις περιοχές του Χαλεπιού που τελούν υπό πολιορκία και την προστασία αμάχων εντός της πόλης».

Παράλληλα απαιτεί από τον Γ.Γ. να στείλει επιπλέον προσωπικό αν κριθεί αναγκαίο και απαιτεί απ' όλα τα εμπλεκόμενα μέρη του πολέμου να παρέχουν στους διεθνείς παρατηρητές ασφαλής, άμεση και ανεμπόδιστη πρόσβαση.
Καλεί τον Γ.Γ. να ενημερώσει τα μέλη του ΣΑ για την εφαρμογή του ψηφίσματος εντός πέντε ημερών από την υιοθέτηση του.