Σύμφωνα με το Ποντίκι, που επικαλείται καλά πληροφορημένες πηγές, ο Γ. Βουλγαράκης αναμένεται να ανακοινώσει εντός των επόμενων μερών πως θα είναι ανεξάρτητος υποψήφιος για τον δήμο της Αθήνας. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Γ. Βουλγαράκης, που επί μια εικοσαετία (1989 – 2009) εκλεγόταν βουλευτής στην Α’ Αθηνών, φαίνεται να εκτιμά ότι είναι σε θέση να συσπειρώσει κατηγορίες πολιτών που, σύμφωνα με τις μετρήσεις, δηλώνουν ότι δεν καλύπτονται από τις υπάρχουσες υποψηφιότητες και επιλέγει να αναμειχθεί ξανά ενεργά με την πολιτική, σε επίπεδο Αυτοδιοίκησης, ως ανεξάρτητος υποψήφιος.

Σε επαφή μαζί του φέρεται να είναι στελέχη της ΝΔ, πρώην δημοτικοί σύμβουλοι, παράγοντες της Α’ Αθηνών, αλλά και αρκετά στελέχη των «μικρών» κομμάτων της ευρύτερης Δεξιάς, ενώ πρόσφατα μίλησαν με εγκωμιαστικά σχόλια για το πρόσωπο του ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.

Υποψήφιοι και οι Καπερνάρος – Τσιρώνης

Την υποψηφιότητα του ανακοίνωσε και ο δικηγόρος και πρώην βουλευτής των ΑΝΕΛ, Βασίλης Καπερνάρος, ο οποίος παραμένει δημοτικός σύμβουλος, καθώς είχε πάρει μέρος και στις εκλογές για τον Δήμο της Αθήνας το 2014, παίρνοντας 3,56% των ψήφων. 

Η παράταξή του, Ανεξάρτητη Κίνηση, σε ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι θέλουν να υπηρετήσουν τον δήμο Αθηναίων μακριά από κόμματα-εντολείς. Τάσσονται ανοικτά υπέρ «του ΝΟΜΟΥ και της ΤΑΞΗΣ», για να προστατεύσουν τα συμφέροντα των δημοτών.

«Αποτελούμε ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ κίνηση που βασίζεται στη δογματική αντίληψη μας ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση και οι άνθρωποί της, πρέπει να είναι ανεξάρτητοι από κόμματα και μακριά από την χειραγώγηση τους. Διότι η αυτοδιοίκηση δεν πρέπει να διοικείται από κομματικούς εντολοδόχους. Δεν θέλει πάτρωνες. Δεν έχει ανάγκη από επιφανειακούς και δήθεν ιδεολόγους, οι οποίοι εξυπηρετούν επαγγελματικά κομματικές τους σκοπιμότητες, αδιαφορώντας για τα ουσιαστικά προβλήματα της πόλης. Δεν χρειάζεται καριερίστες της πολιτικής που τη βλέπουν και τη χρησιμοποιούν ως τον τελευταίο σταθμό, πριν τον προορισμό τους, που είναι το Κοινοβούλιο ή το Ευρωκοινοβούλιο.

Η πραγματικά ανεξάρτητη παράταξη μας, συμμετέχει στις Δημοτικές Εκλογές του Μαΐου του 2019, για να υπηρετήσει την θεσμικά ανεξάρτητη αυτοδιοίκηση στο Δήμο Αθηναίων. Μακριά από κόμματα-εντολείς, τα οποία υποστηρίζουν και χρηματοδοτούν τους ευνοούμενους τους.

Μακριά από την υποτέλεια στον Φεουδάρχη-κόμμα, διότι η Αθήνα και οι δημότες της δεν είναι φέουδο. Πραγματικά ανεξάρτητη και γι’ αυτό συγκρουσιακή με το πολιτικό σύστημα που μέχρι σήμερα έχει περιχαρακώσει τις δυνατότητες του Δημοτικού Συμβουλίου, αφαιρώντας του αρμοδιότητες και ευτελίζοντας τον σκοπό της ύπαρξης του.

Πραγματικά ανεξάρτητη, για να μπορεί να προστατεύει, χωρίς διαπραγματεύσεις και συμψηφισμούς τα συμφέροντα των δημοτών, ασκώντας τα έννομα δικαιώματα και δυνατότητες της, για να ισχύσει ο ΝΟΜΟΣ και η ΤΑΞΗ. Παντού. Από το κέντρο της μέχρι την τελευταία γειτονιά της. Γιατί η Αθήνα δεν είναι μόνο η πόλη μας. Η Αθήνα είναι το σπίτι μας. Και γι’ αυτό αναλαμβάνουμε την ευθύνη.

Βασίλης Καπερνάρος

Υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων».

Υποψήφιος για τη θέση του δημάρχου θα είναι με τους Οικολόγους Πράσινους και ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, βουλευτής Γιάννης Τσιρώνης. Η υποψηφιότητα του επικυρώθηκε στην ιδρυτική συνεδρίαση και διακήρυξη της δημοτικής παράταξης των Οικολόγων Πράσινων, με τον ίδιο να δηλώνει ότι «οι οικολογικές λύσεις είναι ρεαλιστικές και μπορούν άμεσα να αλλάξουν την πόλη. Θα δώσουμε φωνή στους πολίτες και τους επαγγελματίες που γνωρίζουν καλύτερα από όλους, τα προβλήματα και τις λύσεις».

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι στιγμής έχουν ανακοινώσει την υποψηφιότητα τους ο Κώστας Μπακογιάννης με τη Νέα Δημοκρατία, ο Νάσος Ηλιόπουλος με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Παύλος Γερουλάνος με το ΚΙΝΑΛ και ο Νίκος Σοφιανός με το ΚΚΕ.