Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN, ο συνιδιοκτήτης της γης στην οποία κατασκευάζεται το τείχος, Τζεφ Άλεν, δήλωσε ενθουσιασμένος με τη δουλειά της ιδιωτικής εταιρείας, υποστηρίζοντας συγκεκριμένα ότι «κάνουν εξαιρετική δουλειά. Έχω αντιμετωπίσει παράνομους μετανάστες σε αυτή την ιδιοκτησία για 6 χρόνια. Αγαπώ την πατρίδα μου και αυτό είναι ένα βήμα ώστε να προστατευτεί». Το ιδιωτικό τείχος έχει κατασκευαστεί κοντά στο Ελ Πάσο του Τέξας και έχει μήκος περίπου 800 μέτρα, ενώ πληροί τα κριτήρια που έχουν τα τείχη που κατασκευάζει η κυβέρνηση στα σύνορα, σύμφωνα με τον Τζ. Άλεν.
 
Ο Ντανιέλ Γκαρθία Σαλίνας που εργάζεται σε γειτονικό μουσείο από τη μεξικανική πλευρά του τείχους, ανέφερε ότι οι εργασίες για τη κατασκευή του τείχους ξεκίνησαν πολύ γρήγορα μέσα στο Σαββατοκύριακο, αφού όταν έφυγε από τη δουλειά του το απόγευμα της Παρασκευής δεν υπήρχε κάτι, ενώ μέχρι το πρωί του Σαββάτου είχαν κατασκευαστεί τμήματα του τείχους.  
 
Ήδη χρήστες του διαδικτύου έχουν καταβάλλει περισσότερα από 20 εκατομμύρια δολάρια μέσω μιας πλατφόρμας για τη χρηματοδότηση της κατασκευής του ιδιωτικού τείχους, ενώ περισσότεροι από 300.000 ανθρώπους έχουν συμβάλλει σε αυτή τη χρηματοδότηση. Ο ιδρυτής της εταιρείας «We build the wall» δήλωσε με ανάρτηση ενός βίντεο τη Δευτέρα ότι «τα καταφέραμε. Το πρώτο τείχος που κατασκευάστηκε από ιδιωτική χρηματοδότηση θα ολοκληρωθεί σύντομα», καλώντας παράλληλα τους πολίτες να συμβάλλουν στη χρηματοδότηση και άλλων τειχών.