Υπόθεση διαφθοράς φαίνεται να αποκάλυψε το ΣΕΥΥΠ, έπειτα από έλεγχο που διενήργησε στο Κέντρο Υγείας Μυκόνου. Σύμφωνα με το πόρισμα του ΣΕΥΥΠ, το ακτινολογικό εργαστήριο του κέντρου φαίνεται να υπολειτουργούσε για διάστημα δύο ετών. Συγκεκριμένα, το ακτινολογικό εργαστήριο κανονικά έπρεπε να λειτουργεί τρεις μέρες την εβδομάδα, αλλά λειτουργούσε μόνο μία, με τα περιστατικά να παραπέμπονται στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα του νησιού. Ειδικότερα, για το έτος 2015, το ακτινολογικό μηχάνημα του εργαστηρίου δεν λειτούργησε 245 μέρες, ενώ το 2016, 198 μέρες. Επιπλέον, το έτος 2009, κατά το οποίο το κέντρο υγείας είχε προμηθευτεί το εν λόγο μηχάνημα, καταγράφηκε πτώση 41,46% στην έκδοση ακτινολογικών εξετάσεων σε σχέση με τα προηγούμενα έτη.
 
Όπως αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, στο πόρισμα εμπεριέχεται αναφορά εργαζομένου καθώς το ακτινολογικό μηχάνημα υπέστη βλάβη τρεις φορές μέσα σε διάστημα πέντε μηνών, πιθανώς, λόγω έλλειψης κατάρτισης του εργαζομένου, με αποτέλεσμα το κέντρο υγείας να μην μπορεί να καλύψει τις ανάγκες των πολιτών για μεγάλο χρονικό διάστημα. Τέλος, το πόρισμα σημειώνει ότι το ακτινολογικό μηχάνημα δεν βρέθηκε στο κέντρο υγείας κατά την έρευνα του ΣΕΥΥΠ, ενώ επιπλέον, «δεν βρέθηκε καταγεγραμμένο στις καταστάσεις πάγιου εξοπλισμού, δεν βρέθηκαν παραστατικά αποξήλωσης και πιθανής αχρήστευσης του και δεν δόθηκαν σχετικές πληροφορίες από τους παραβρισκόμενους υπαλλήλους του Κέντρου Υγείας». 
 
Ο έλεγχος του ΣΕΥΥΠ, διενεργήθηκε έπειτα από καταγγελία «για εσκεμμένη, μη λειτουργία για μεγάλα χρονικά διαστήματα, των ακτινολογικών διαγνωστικών μηχανημάτων στο Κέντρο Υγείας Μυκόνου, προς όφελος των δύο ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων του νησιού και των υπαλλήλων του Κέντρου Υγείας».