Με τη στήριξη των Podemos το προσχέδιο προϋπολογισμού της Ισπανίας

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ και ο επικεφαλής των Podemos, Πάμπλο Ιγκλέσιας, συμφώνησαν στα βασικά για τον ισπανικό προϋπολογισμό του 2019 το βράδυ της Τετάρτης, παρά το ότι τον Ιούλιο οι Podemos ήταν αντίθετοι στις προτάσεις του Σάντσεθ. Το κόμμα του Ιγκλέσιας φαίνεται να μεσολάβησε ώστε να συμφωνήσουν για τον προϋπολογισμό και το Δημοκρατικό Ευρωπαϊκό Καταλανικό Κόμμα και η Ρεπουμπλικανική Αριστερά της Καταλονίας, που στηρίζουν την κυβέρνηση μειοψηφίας του Σάντσεθ.
|

Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, που επικαλείται πηγές προσκείμενες στις διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε Σάντσεθ και Ιγκλέσιας, το βράδυ της Τετάρτης κατέληξαν σε μία κατ’ αρχήν συμφωνία για την σύνταξη του προϋπολογισμού. Το προσχέδιο θα υποβληθεί στην Κομισιόν την ερχόμενη Δευτέρα.

Οι ίδιες πηγές προσθέτουν πως οι Podemos λειτούργησαν ως μεσολαβητής ώστε και οι καταλανοί να υπαναχωρήσουν από την καταστατική τους άρνηση να εγκρίνουν τον προϋπολογισμό, όσο δεν λύνεται η δικαστική δίωξη και φυλάκιση των αυτονομιστών Καταλανών βουλευτών.

Τα ζητήματα της στέγασης και της πολιτικής για τα ενοίκια είναι αυτά που βρέθηκαν στην κορυφή της ατζέντας. Σημειώνεται ότι τον Ιούλιο οι Podemos, το Δημοκρατικό Ευρωπαϊκό Καταλανικό Κόμμα και η Ρεπουμπλικανική Αριστερά της Καταλονίας, απείχαν της διαδικασίας ψήφισης για τον προϋπολογισμό, που είχε όμως συμβουλευτικό χαρακτήρα. Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση μειοψηφίας του Σάντσεθ, που ορκίστηκε τον Ιούνιο, μετρά ήδη δύο παραιτήσεις υπουργών.        


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις